Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Özdemirci Mahallesi asfaltlama çalışmalarında sona yaklaşıldı ama mahalle sakinleri sevinemedi.

Mahalle sakinlerini sevindireceğine endişelendiren durum ise mahalle içindeki ana yol görevi gören bir çok yolun asfalt yapılmayacak olması. Bir kaç ay önce Özdemirci mahalle sakinleri toplu eylem yaparak yollarının yapılmasını istemiş ve bu duruma Denizli büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kayıtsız kalmayarak yol yapım çalışmalarını başlatmıştı. Asfaltlanan yolların haricinde geriye kalan yolların ise kilit parke taş döşeneceği söylenmişti.

Özdemirci Mahalle sakinlerinin endişesi ise büyükşehir çalışmasını tamamlayıp buradan bütün araç gereçlerini çeker götürürse bir daha burada yol çalışması yapılmaz ve bu geriye kalan yolları Çivril Belediyesi yakın zamanda yapmaz, Özdemirci de yine toz ve çamurla baş başa kalır endişesi.

YOL YAPILANA KADAR EYLEM DEVAM EDECEK

NİYAZİ BEYE SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ

İşte bu endişelerini dile getirmek için 04 Şubat Salı günü Tatarcık mahallesinde bir araya gelen Özdemirci mahalle sakinlerinden Atike Göçer şunları söyledi;“Özdemirci halkı bu soğuk kış günü yol yapılsın çamurdan kurtulalım diye yollarda. Yolun gösterişli yerleri yapıldı. Burası kaldı yapılmıyor. Biz yol istiyoruz. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan mı yapacak Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural mı yapacaksa artık yapsın. Seçim zamanı oy zamanı vaat ediyorlar, söz veriyorlar. Oy verdikten sonra da bizi arayan soran olmuyor. Ben oraya belediyeye gittiğimde randevu aldın mı diyorlar. Ben 66 yaşında cahil bir kadınım randevu nasıl alınır ne bileyim deyince belediyedekiler ben cahilim diye bana gülüştüler. Şimdi görünen yerleri yol yapıyorlar burayı bırakıyorlar. Benim eşim KOAH hastası, ben bronşit hastasıyım. Mıcırı döküyorlar üç gün sonra çıkan toz bizi mahvediyor. Biz insanca yaşamak istiyoruz. Tozdan bahçemize çıkıp oturamıyoruz. İki sene önce yoları açtılar. Yaz olunca tozdan, kış olunca çamurdan duramıyoruz. Yol yapılana kadar eylemimiz devam edecek. O yüzden de halkımız burada toplandı.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Beye sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizim yollarımızı yapsın. Vaat ettiği sözleri tutsun. Verdiği sözün de arkasında dursun. Yakıştıramadım artık. Bu yaptığı hareketi yakıştıramadım. Verdiği sözün arkasında dursun. ”

KİM BİLİR NE ZAMAN GELECEKLER

İnsanca yaşamak istediklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Gülgün Alacacıoğlu;“Yolların yapımı için sağ olsun Başkan Zolan çalışmaları başlattı. Ama asfalt çalışmasını sadece ana yollar için geçerli. Burası Tatarcık’a giden bir cadde. Buraya taş döşenecek dedi. Sonra belediye buradan araçlarını götürecek. Buralar zaten taş döşeli idi. DESKİ kanalizasyon çalışmasını yaparken yolları deşti. Sonra biliyorsunuz birkaç kez eylemimiz oldu. İmza topladık Başkan Zolan’a gittik. Sağ olsun Başkan Zolan yolların yapılması için emir verdi ve yollar yapılmaya başladı. Ama sonra biz duyduk ki ana yollar asfalt olacak bu caddeler, sokaklar taş döşenecekmiş. Bunu da Çivril Belediyesi yapacakmış. Biz Çivril Belediyesinden bu taşlar döşenecekse biran evvel yapılmasını istiyoruz. Bu yolların yarım kalmasını istemiyoruz. Tozdan çamurdan hepimiz kurtulmak istiyoruz. Araçlar buradan giderse bu yol çalışması yarım kalacak diye korkuyoruz. Kim bilir ne zaman gelecekler onu da bilmiyoruz.

ZOLAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Sayın Zolan’a buradan tekrar sesleniyoruz asfalt yaptı teşekkür ediyoruz. Hepimiz ne kadar memnunuz kaymak gibi yollarımız oldu diye ama biz Özdemirci’nin her sokağının taş döşenmesini istiyoruz. Buradan Niyazi başkanımıza sesleniyoruz bu yolların biran evvel yapılmasını istiyoruz. Biz Irgıllı Mahallesinin yollarının yapıldığını, asfaltın bittiğini duyduk. Taşları da döşeniyormuş. Biz de hizmetin en iyisini hak ediyoruz. Bu kadar insan soğukta çoluklarını çocuklarını aldılar geldiler. Bizde insanca yaşamak için aynı hizmeti istiyoruz.”şeklinde konuştu.

ZOLAN BAŞLATTI ÇİVRİL BELEDİYESİ BİTİRSİN

Özdemici yoları yapılıncaya kadar toplanmaya devam edeceklerini ifade eden mahalle sakini Abdurrahim Alacacıoğlu; “Buraya Osman Zolan ya da başka yetkililer geliyor. Görüştüğü kişiler onu yanlış bilgilendiriyorlar. Tam bilgi vermiyorlar. Hâlbuki gelseler halkın içine girseler görseler eksikliği daha iyi anlayacaklar. Kim var görüştükleri ?Ak Parti delegesinden kim varsa onlarla görüşüyorlar. Onlarda tamam tamam tamam her şey tamam diyor. Aslında öyle değil gerçeği bu. Sokağa çıkacak gerekirse kahveye eve gelecek. Şu yolların haline bakın buralarda ana yol. Bu yoldan insanlar hasta oldu. Sağ olsun Osman Zolan çalışmayı başlattı Çivril Belediye Başkanında bunu bitirmesi lazım. Hizmet almayan bölgelerden birisi hep Özdemirci oldu. Yıllardır bu böyle. Sesimizi duysunlar , biz bu yollar yapılıncaya kadar toplanmaya devam edeceğiz.”dedi.

SEÇİMDEN SEÇİME GELİYORLAR

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın seçimden önce söz verdiğini ifade eden Özdemirci Mahalle sakinlerinden Adnan Alataş; “Niyazi Başkan seçimden önce söz verdi. Kazanırsak bir ay içerisinde yolunuzu, pazaryerinizi yapmaya başlayacağız dedi. Ama seçim geçeli ne kadar oldu işte yapılan hizmet bu. Burası 30 sene iktidarın adamı kazanmış ama bir hizmet yok. Özdemirci yıllardır aynı şekilde. Seçimden seçime geliyorlar. Seçimden sonra haydi hoşça kal.” İfadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Ali Çubuk ise ; “Burası Özdemirci İlköğretim okulunun , caminin olduğu ana yol. Yolların hali ortada. Söz verdiği şeyleri yapsın. Dediği sözlerinde arkasında dursun.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi