Merhum Emekli Albay Aytekin Aykut tarafından Çivril Özel İdare müdürlüğüne bağışlanan 1970 Model araç bakımsızlıktan hurdaya döndü. Hükümet Binasının arka kısmındaki otoparkta duran aracın camları kırılmış ve koltukları tahrip edilmiş.
CHP Belediye Meclis üyesi Tunay Yazıcı Hükümet binasının arka bahçesinin bakımsızlığı ve otoparkında bulunan bağış araba ile ilgili paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda Hükümet binasının arka kısmındaki otoparkın temizlenmeyen otlar yüzünden çok kötü halde olduğuna dikkat çeken Tunay Yazıcı emekli Albay Aytekin Aykut tarafından Çivril özel idare müdürlüğüne bağışlanan aracın da ihmal edildiğini belitti. 1980 döneminde Çivril Belediye başkanlığı da yapan Emekli Albay Aytekin Aykut’un 2011 yılında bağışladığı araç bir dönem eski Hükümet konağı önünde sergilenmiş daha sonra hükümet konağının arka tarafındaki otoparka çekilmişti. Hurdaya dönen aracın önünde yayın yapan Tunay Yazıcı yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapmasını ve bilgi vermesi gerektiğini belirterek “bu görmüş olduğunuz araç rahmetli Aytekin Aykut’un aracı. Aytekin Aykut vefatından önce Denizli Büyükşehir olmadan önce özel idare müdürlüğüne bağışladığı bir araç. O günün yetkilileri bu aracı koruma adına ileride nostalji olur düşüncesiyle bunu aldılar. Bu Anadol araç atıl bir vaziyette Hükümet Binamızın arka tarafında. Otların içinde camları kırık yetkililerde maalesef güzel korumuşlar sağ olsunlar. Aytekin Aykut sağlığında ileride gençler böyle bir araç olduğunu görsünler diye bağışlamıştır ama yetkililer bu aracı koruyamadılar. Yetkililerden bir açıklama bekleyeceğiz” dedi.
1970 model Anadol marka ilk aracını Çivril’e bağışlayan Aytekin Aykut, arabayı teslim ettiği dönemde aracın kendisinin ilk aracı olduğunu, bakımlarının zamanında yapıldığını ve orijinalliği koruduğunu belirtmişti.

YETKİLİLER GÜZEL KORUMUŞ! YETKİLİLER GÜZEL KORUMUŞ!

Editör: Haber Merkezi