Şimdiye kadar birçok işte çalışan üniversite mezunu İsmail Kabataş, bitirdiği Büro Yönetimi ve Asistanlık bölümden artık pek umudunun kalmadığını belirterek, üniversite mezunlarının daha fazla mağdur olmaması için devletin kendilerine yardım etmesini istedi.
Pamukkale Üniversitesi Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Asistanlık bölümünden mezun olan 25 yaşındaki İsmail Kabataş, tıpkı diğer üniversite mezunları gibi ataması yapılmayınca işsizler kervanına katıldı. Mezun olduktan sonra ataması olmayınca askerliğini bitiren genç, ailesine daha çok yük olmamak için 100 koyuna çobanlık yapıyor.

ÜNİVERSİTE MEZUNU ÇOBAN

“BİTİRDİĞİM BÖLÜMDEN UMUDUM KALMADI”

Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Asistanlık bölümünden mezun olduğunu ancak iş bulamayınca birçok sektörde çalıştığını belirten Kabataş, “Mezun olunca işsiz kaldım. Bende okulum bittikten sonra atanamayınca askerliğimi yapıp geldim. İş bulamayınca çobanlık yapmaya karar verdim. Kar, yağmur, çamur demeden hayvanlara bakıyorum. Her işin bir zorluğu var. Yani okuduğum bölümden de pek bir umudum kalmadı. Devletimize buradan sesleniyoruz; bize bir şekilde yardım etsinler. Okuyoruz boş yere. Pek işe de yaradığı yok. Bizim gibi vatandaşların artık mağdur olmasını istemiyoruz tabi ki de. Daha önce de birçok işte çalıştım. Devletin de öğrencilere destek vermesini istiyoruz. Daha önce ne iş bulduysam yaptım ve şu anda çobanlık yapıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi