Tercüman aracılığı ile Taylandlı konuklarına bilgiler veren Jale Karaman hem Çivril’in elmasını tanıtıyor hem de ilçe turizmine katkıda bulunuyor.

TAYLANDLILAR ÇİVRİL ELMASI YİYİP ZAFER GAZOZU İÇTİ

Yıkamaya gerek kalmadan üzerini silerek yenilebilecek elma yetiştirdiklerini ifade eden Jale Karaman; “Burası İl tarım belgesiyle çalıştığımız bahçemiz. İlaç kalıntısı yoktur. İl ve ilçe tarımın verdiği ilaçlarla ilaçlıyoruz. Ama kalıntı kalmayan ilaçlarla yapıyoruz. Üzerini silip yiyebiliyoruz. Burası 30 dönüm. Daha önce arkadaşlarımız gelmişti. Bunlarda Kasım sonu hasat olacak elmalarımız. Aynı zamanda elma, erik, şeftali ve domates kurusu da var. “ dedi.

TAYLANDLILAR ÇİVRİL ELMASI YİYİP ZAFER GAZOZU İÇTİ

Taylandlıların iki ay önce yine geldiklerini ifade eden Karaman; “Daha önce Tur işimi yapan Sema Işıklı halamızın kızı. Rehber arkadaşı elma bahçesi istemiş. O da bize yönlendirdi. Bu ikinci tur misafirlerimiz. Daha önce elma bahçelerini tanıttık, satışını yaptık. Memnun olmuşlar diğer rehberlere de söylemişler muhtemelen. Devamın da gelir inşallah. Çivril için bir katkı. Amacımız misafirlerimiz Çivril elmalarını tanıtmak. Taylandlılar sayesinde elmalarımızı dünyaya duyurmak. Hiç ilaç görmemiş elmalarımızı dalından kendileri toplayacaklar. Elmalarımızdan, kurularımızdan, elma sirkesinden tattıracağız. Şuan 35 kişi geldiler. İl tarım belgesi ile çalışıyoruz. Kendi çocuğum bile gönül rahatlığı yediriyorum. Çivril elmasını, Işıklı elmasını tanıtmak. Memleketimizi tanıtmak. Hedefimiz bu. Biz olmasak ta başka bir çiftçimize faydası olur. Çivril’imizi herkesi bekliyoruz, herkesi misafir etmeye biz hazırız. Büyüklerimizden de her zaman destek bekliyoruz” dedi.

Elma bahçesinin ardından Işıklı gölünü de gezdiren Kahraman konuklarına zafer gazozu ikram etti.

Editör: Haber Merkezi