Patronunu öldürdü ardından eşine ‘‘ben uyuyorum beni arayıp uyandırmayın’ SMS’i gönderdi.

    Çivril’de patronunu tüfekle öldüren 15 yaşındaki katil zanlısı A.Ç., isimli çoban, patronunun besihaneye alkollü geldiğini ve ‘kuzu neden öldü’ diyerek kendisine küfür ettikten sonra tokat atması üzerine cinayeti işlediğini söyledi. A.Ç.’nin cinayetin ardından öldürdüğü patronunun aracını alarak evine gittiği ve arkadaşlarına ‘babam araba aldı’ yarın gezelim diyerek sözleştiği de ortaya çıktı.

    Çıtak Mahallesi’nde küçükbaş hayvan besihanesinde önceki gün patronu Fatih Kürşad Yağcı’yla (37) tartışan çoban A.Ç. (15), Yağcı’yı silahla vurarak öldürdü. Cinayetin ardından patronunun 03 ABC 959 plakalı aracını alarak kaçan A.Ç., dün gece geç saatlerde Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bir ara sokakta jandarmanın başarılı operasyonu sonucu yakalandı.

    JANDARMA ARABANIN LASTİKLERİNİ İNDİRDİ

    Olayın ardından zanlıyı yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlatan ekipler plaka tanım sistemi (PTS) sisteminde önce şahsın araçla kaçtığı yeri tespit etti. Yavaşlar köyüne gelen ekipler aracı elleri ile koymuş gibi buldular. Aracın ön koltuğunun yatık olduğunu fark eden ekipler şahsın geri gelebileceğini düşünerek, şahsın kaçma tehlikesine karşı otomobilin lastiklerinin havasını indirerek beklemeye başladı.

    İzlendiğinden habersiz bir şekilde dün akşam saatlerinde tekrar otomobilin başına gelen A.Ç.’yi jandarma ekipleri kıskıvrak yakaladı.

    NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ANLATTI

    A.Ç., ifadesi alınmak üzere Çivril ilçesine getirildi. Buradaki sorgusunda cinayetin detaylarını A.Ç., büyük bir soğukkanlılıkla anlattı.

    A.Ç., olay günü patronu Yağcı’nın akşam saatlerinde besihaneye alkollü olarak geldiğini ve kendisine ‘kuzu neden öldü’ diyerek hesap sorduktan sonra küfür ederek tokat attığını iddia etti. Bunu kaldıramadığını söyleyen A.Ç., Yağcı’nın besihanede uyuduktan sonra içeride bulunan tüfeği alarak Yağcı’nın başına tek el ateş ettiğini söyledi.

    SUÇUNU İTİRAF ETTİ

    ÖLDÜRDÜ SONRA EŞİNE MESAJ ATTI

    Cinayetin hemen ardından öldürdüğü Yağcı’nın babasının aradığı telefonu cevaplayan A.Ç. ‘gece koyunların kuzuladığını ve Fatih Kürşad Yağcı’nın çok yorgun olduğu için uyuduğunu söyledi. Cinayeti işledikten sonra birkaç saat bekleyen A.Ç., Yağcı’nın telefonundan eşine ‘ben uyuyorum beni arayıp uyandırmayın’ diyerek mesaj attığı da öğrenildi.

    Cinayet zanlısı şahsın işlemleri devam ediyor.

    Editör: Haber Merkezi