Covid-19 salgınında en temel risk unsuru toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması ve 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan insanların üzerinde ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit ediyor.

SOKAĞA ÇIKANA PARA CEZASI
3 BİN 150TL PARA CEZASI
Denizli İl Valisi Hasan Karahan konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Karahan paylaşımında; “65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı getirildi. İhtiyaç durumunda ALO 112-155-156 numaraları arandığında ekiplerimiz kendilerine yardımcı olacaktır. Yasağı ihlal durumunda 3 bin 150TL para cezası ve TCK 195’e göre suç duyurusunda bulunulacaktır.” ifadelerine yer verdi.
ÇİVRİL’DE PARA CEZASI UYGULANIYOR
Çivril ilçe Emniyet ekiplerince sokakta bulunan 65 yaş üstü vatandaşların kimlik kontrollerinin ardından evine geri dönmeleri konusunda uyarıda bulunuluyor. 3.150TL para cezası uygulanan vatandaşlar dışarı çıkma yasağını ihlal etmek ve eve sokakta kalma konusunda diretmeleri halinde ise gerekli uyarılar yapılarak ihtiyaçlarını karşılamak için ALO 112-155 ve 156 numaraları arayabilecekleri bilgisi veriliyor. H:Serap Sofulu

Editör: Haber Merkezi