İçimdeki Iraz’ın yazarı Raziye Dağtekin yepyeni öykülerle dolu olan kitabı “Pamuk Şeker” okuyucu ile buluşmak üzere raflarda yerini aldı.
Binbir macera ve varlık mücadelesinin işlendiği öykü kitabında, “‘Şimdi senin hayallerinle mi uğraşacağız?’ denen Çilli Kız, bitmeyen düşleriyle bir doğa yolculuğunun ötesine geçiriyor okuyucuyu. Daha altı yaşındayken okuma arzusuyla kendini okula kaydettiren küçük kız çocuğu, okullar tatilken ne yapıyordu, yazlarını nasıl geçiriyordu?’ diyorsanız okumalısınız Pamuk Şeker’i.
“Bunlar gerçekten yaşadınız mı?” diye şaşıran, heyecanlanan çocuklara yalnızca bir dönemin sıkıntılarını, haylazlıklarını anlatmıyor Raziye öğretmen. Doğayı ve tüm canlıları sevdiriyor. Bir bakıyoruz küçük pazarlamacının küçük geliri birikiyor, kendine kitap defter olarak dönüyor. Bir bakıyoruz gökyüzündeki ay ve yıldızlarla, atları, eşeği, kuzuları, elmaları, kavun ve karpuzlarıyla hayatı kucaklamanın tadını yaşatıyor. Çocuklar kadar büyükler de zevkle, ilgiyle okuyor her biri yaşanmış anılardan oluşan bu öyküleri. Pamuk Şeker adeta her çocuğun bu günü, her yetişkinin geçmişi…

ŞEKER GİBİ ÖYKÜ “PAMUK ŞEKER”

RAZİYE DAĞTEKİN KİMDİR?
Raziye Dağtekin, 1954 yılında Denizli’nin Çivril ilçesi Koçak köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Çivril’de okudu. Samsun Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Sosyal bilgiler öğretmeni oldu. Anadolu Üniversitesinde Lisans tamamlama eğitimi gördü. Ankara’da değişik ilçelerde lise ve ortaokullarda öğretmenlik yöneticilik yaptı. Kırk yıllık meslek yaşamının yirmi yılında okullarda yönetici olarak çalıştı.
2017 yılında yayınlanan ilk kitabı ‘İçimdeki Iraz’, 10-12 yaş grubu ve üstü çocukların zevkle okuduğu, yazarın çocukluk anılarının öykülerinden oluşmuş bir çocuk romanıdır.
Ege’nin içlerinde dağın eteğinde yerleşmiş köyünde altı çocuklu ailenin dört numaralı çocuğu olan Iraz, hem öğretmenliğe uzanan süreçte hem öğretmenliğinde köyünün gençlerine de öğrencilerine de rol model oldu. Bütün yaşamı boyunca doğup büyüdüğü topraklarla bağını hiç koparmadı. Şimdi yine aynı bağı ve eğitimin bir parçası olma çabasını kitaplarıyla sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi