Eski günleri yad eden Necmi Özdemir şu ifadeleri kullandı; “ Çocukluğumuz, Gençliğimiz, Pamukkale’ de geçti. O zamanlar ne Güney, ne Kuzey kapısı vardı. Pamukkale Travertenlerinin ortasından çıkıyorduk otobüslerle. Beltes, bizim için idealdi. Yüzme Havuzları, çay bahçeleri, özel aile havuzları, Motel, düğün ve yemek salonları, Bungalovları, Piknik alanları, Çay bahçeleri… Harikaydı.
Belediye Tesisleri (Beltes) , Mistur, Koru, Tuğsan, Pamukkale Motelleri, Antik havuzları, Seyyar satıcıları, Turizm danışma büroları, Antik Tiyatro, her yıl yapılan Pamukkale festivallerinde, dönemin sanatçılarını izliyorduk. Özay Gönlüm müdavimlerindendi. Nur içinde yatsın.
Sağlık Kabini, Personellerinden Tahir Yenidede, Pamukkale hediye eşyaları satan dükkanlar, Beyazlatılmış toprak vazolar, Horoz heykelleri, Pamukkale şarap şişelerinin dış yüzeyleri bile Pamukkale Travertenleri ile kaplıydı. Suda iki üç gün kaldı mı dış yüzey bembeyaz oluyordu.
Suyunu, piknik sepetini alan Belediye otobüsünde alırdı soluğu ver elini Pamukkale. Bir misafirin geldi mi önce Pamukkale ye götürürdük. Orada piknik yapar, pide, tost yedirirdik. Travertenlerde ayakkabıları çıkarır cirit atardık. Çocuklar o küçük gölcüklerde annelerinin yanında yüzmeye çalışırdı. Cıvıl cıvıldı. Fotoğrafçılar Travertenlerde resim çekme yarışındaydılar. Ya şimdi. Turizm Seyahat öğrencilerimi dahi Pamukkale’yi gezdirmeye götüremiyorum. Bunlar geleceğin TURİZM SEYAHAT AÇENTE SAHİPLERİ olacak kişiler. Pamukkale’ye yerli ve yabancı turistleri getirecek kişiler… Bunlar yarın bunları getirirler mi? İsteğim şu, turizm Seyahat öğrencileri ve öğretim elemanlarının da lise öğrencileri gibi ücretsiz girmesinin sağlanması. Pamukkale Denizli’deyken tümü çözülüyordu. Şimdi hiç kimse fiyatlar yüzünden Pamukkale’ye giremiyor, gezemiyor …”

PAMUKKALE’YE KİMSE GİREMİYOR

Editör: Haber Merkezi