AK Partili Meclis Üyesi Özkan Avcı görevli olduğu encümen üyeliğinden istifa etti.

İşlerinin yoğun olmasından dolayı toplantılara katılmakta zorlandığı söyleyerek Encümen toplantısında istifasını başkana veren Özkan Avcı’nın yerine yeni aday seçimi yapıldı. Boşalan Encümen üyeliği için meclis toplantısında seçim yapılmasına kararı alındı.

  • ÖZKAN AVCI İSTİFA ETTİ

Bunun üzerine CHP Meclis Üyesi Adem Güllü; “Encümende muhalefetten bir kişinin olması sizin zararınıza değil yararınıza olacaktır. En azından yapılan iş ve işlemlerle ilgili daha açık ve şeffaf işlerin burada yürüdüğünü inandırıcı olabilmesi adına ben böyle bir öneri de bulunmuştum. Ama siz kabul etmemiştiniz. Aynı öneriyi yine sunuyorum size. Eğer düşünceniz aynı yönde ise biz aday göstermiyoruz.” Dedi.

Niyazi Vural; “Toplantılara katılabilirsiniz. Buna engel bir durum yoktur. Her Çarşamba encümen toplantımız yine bu salonda yapılıyor. Buyurun gelin.” Şeklinde açıklama yapıtı.

Yapılan encümen üyeliği seçimine CHP’ ve İYİ Partinin aday çıkarmadı. AKP ve MHP ortak aday olarak Lütfi Karaman’ı aday gösterdi. Yapılan gizli oylamada MHP Belediye Meclis üyesi Lütfi Karaman15 oy alırken 9 oy da boş çıktı. Böylece yeni encümen üyesi MHP Belediye Meclis üyesi Lütfi Karaman oldu.

Editör: Haber Merkezi