Çivril Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Birinci Birleşim Birinci Oturumu 05 Ağustos Pazartesi günü belediye meclis toplantısında yapıldı.
Millet İttifakı Meclis Üyeleri Toplantıda görüşülecek olan Enerya Denizli Gaz Dağıtım şirketi ile ilgili 1. gündem maddesine istinaden kurulmasını istedikleri komisyona ilişkin taleplerini yazılı olarak meclise sundular.
Nuri Özen, Nuran Şafak, Adem Güllü, Turgay Aslan, Fatma Akkoyun, Elvan Çakmakçı, Gönül Emre, Semih Dere ve Tunay Yazıcı’nın imzasının yer aldığı yazıda; “İlçemizde yapılacak olan Doğalgaz faaliyetlerinin yakından izlenmesi, yaşayanlara katkısı ve benzeri gibi konularda katkı sağlamak adına bir komisyon kurulmasını istiyoruz.” denildi.
Söz alarak Doğalgaz çalışmaları ile ilgili yeterince kendilerinin bilgilendirilmediklerini ifade eden Millet İttifakı meclis sözcüsü Adem Güllü; “Çivril için yapılacak bir hizmeti Çivril’de kurulacak meclis üyeleri, belediye personelinden oluşturulacak olan bir komisyonla şirkete önerilerle yapılacak işlerin desteklenebilir.”
Meclis üyelerinin fikirlerine açık olduklarını ifade eden Başkan Vural, mecliste ifade edilebilen bu fikirler için ayrıca bir komisyonun kurulmasının yapılacak çalışmalara bir katkı sağlamayacağını düşündüğünü belirtti.
Yapılacak olan her çalışma için ayrı bir komisyonun kurulamayacağı gerekçesi ile Meclis Başkanı Av. Niyazi Vural bu talebin gereksiz olduğunu belirtmesine rağmen 9. madde olarak gündeme eklenmesini oylamaya sundu. Çivril Belediye meclisinde şimdiye kadar görülmemiş şekilde guruplarından ve başkanlarından ayrı olarak bazı Ak Partili Meclis üyelerinin komisyon kurulmasını muhalefet ile birlikte el kaldırarak kabul etmesi ile oy çokluğu ile kabul edilecekken Başkan Vural’ın oylamayı tekrarlaması ile dilekçenin 9. madde olarak gündeme eklenmesi oy çokluğu ile reddedildi.

Editör: Haber Merkezi