Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımda Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a deprem bölgesine yapılacak olan yardımların akıbetini sordu.

Yaşanan depremin hemen ardından Tüm ülkenin seferber olduğu ve başlattığı Elazığ’a yardım kampanyalarından birini de Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural başlatmıştı.

Çivril Belediyesi tarafından 25 Ocak 2020 Cumartesi günü başlatılan yardım kampanyası duyurusunda deprem bölgesine gönderilmek üzere hayırsever vatandaşların elma bağışında bulunması isteniyordu.

Hem basın kanalıyla hem de sosyal medya aracılığı ile duyurulan kampanyanın “Çivril Belediye Başkanı yardım topluyor” şeklinde yanlış anlaşılmaların yaşanması üzerine paylaşımları kaldıran Başkan Vural, yanlış anlaşıldığını ifade eden yeni paylaşımlarda bulunmuştu.

CHP’li Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımla Başkan Vural’dan toplanan yardımların akıbetini sordu.

Yaptığı paylaşımda Tunay Yazıcı şu ifadeleri kullandı; “Meydana gelmesiyle bizleri ülke olarak üzen ancak yaşandığı andan itibaren birlik ve ülke olmayı hatırlatan Elazığ depremi ile ilgili tüm Türkiye elinden geleni yaparken Çivril belediyesinin sadece elma toplamsı maalesef Çivril gibi bir ilçe için üzüntü kaynağıdır. Deprem yaşandıktan sonra bir belediye başkanının sosyal paylaşım sayfalarından ‘elma kampanyası yapıyoruz elma vermek isteyen hayırseverlerimizi bekliyoruz’ şekilnde paylaşım yapması paylaşımını daha sonra kaldırması maalesef vizyonsuzluğun ve beceriksizliğin göstergesidir. Çivril gibi bir ilçe belediyesinin, zor koşullarda hayatını devam ettirmeye çalışan depremzede vatandaşlarımıza hayırseverlerin bağışlayacağı elmadan daha fazlasını göndermesi gerekirdi. Uşak gibi bir il’e komşu olan Çivril’den Elazığ’a 100 battaniye gönderemeyen Çivril belediyesi ülkenin en çok ihtiyacı olan dayanışma ve birlik olmanın idrakine varamadığını göstermiştir. Yapılan sözde kampanya sadece AKP üst yönetimine şirin görünmek için yapılan bir duyurudan öteye de geçememiştir. Depremin üzerinden beş gün geçmesine rağmen hala ortada ne elma ne kamyon nede yardım malzemesi görünmektedir. Çivril Denizli’nin en büyük en fedakar ve en cömert ilçesidir. Çivril’den Elazığ’a bağış elma bile gönderemeyen bir yönetimi maalesef hak etmiyor. Kalbimiz Elazığ’da.”

Editör: Haber Merkezi