Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan festivalin son gününde en yavaş bisiklet sürme yarışması, en kısa sürede çekirdek yeme yarışması, en iyi elma, şeftali ve ay çekirdeği yetiştiricileri, en iyi elmalı pasta yarışması ve elma güzeli yarışmaları düzenlendi.
Pazar günü öğle saatlerinde başlayan yarışmalara; AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün ÖK, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yarışmalardan önce konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı Niyazi VURAL;
“Festivalimizin amacı, bu topraklarda yetişen ürünlerimizin tanıtımını yapmak, pazar bulunmasına katkıda bulunmak, geçmişimizi bilmektir. Geçmişimizi bilmezsek geleceğe emin adımlarla ilerleyemeyiz.
Biraz sonra yarışmalar başlayacak. Sizler yarışacaksınız. Ama aslında bizler için yarışmaların sonuçları belli. Yarışmaya katılan sizler, bizlerin gönüllerinin şampiyonları, birincilerisiniz. Ama prosedür gereği bazılarınız dereceye girmek durumunda. Öncelikle yarışmalara katılma cesaretlerinizden dolayı sizleri kutlarım.
Bu yıl geleneksel hale getirdiğimiz Bisiklet Festivalimizin 3.’üncüsünü düzenledik. Çivril’imiz Ülkemizde bisiklet kullanımı olarak 3’üncü sıraya geldi. Bizler bunu 1’inci sıraya yükseltebilirsek, şehir içi trafiğine de bir nebze olsun nefes aldırmış oluruz. Siz gençlerimizin sporla, sanatla, müzikle; kısaca güzel sanatların her dalıyla ilgilenmelerini istiyoruz. Onun için yaz spor okullarını yapıyoruz. Bu festivallerdeki, amaçlarımız İlçemizin tanıtımı. Bunu da başardığımıza inanıyoruz.
Katılımlarınızdan dolayı sizleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda festival tarihini bir tık ileriye atabiliriz. Meyvenin olgunlaşması için. İnşallah gelecek festivalleri daha coşkulu, amacına daha uygun bir şekilde kutlamak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

VEKİLLER DE YARIŞTI
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın da çocuklarla ay çekirdeği yarışmasına katılması renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmanın sonunda Milletvekili Nilgün Ök birinci olurken ikinciliği Başkan Vural kazandı. Etrafındaki herkesten yardım almasına rağmen Milletvekili Şahin Tin ise çekirdek yeme yarışmasında sonuncu oldu.

EN YAVAŞ BİSİKLET SÜRME YARIŞMASI
Küçükler ve gençler olarak iki kategoride yapılan en yavaş bisiklet sürme yarışmasında;
Gençler Kategorisinde;

  1. Halis BAŞKAYA
  2. Yahya Can GÖKÇE
  3. İbrahim ŞİMŞEK

Küçükler Kategorisinde;

  1. Melih Çörekçi
  2. Emre Sarı Çiçek
  3. Ali Halil Ulus

AYÇEKİRDEĞİ YEME YARIŞMASI

  1. Mustafa NAS
  2. Murat KoÇ
  3. Nida Su TÜRK
    ELMALI PASTA YARIŞMASINA
  4. Nergiz Şenocak
  5. Arife Turan
  6. Esra Zeybek ve Gülşen Şimşek

ELMA GÜZELİ

  1. Bedia AYDOĞMUŞ
  2. Fatma ERDOĞAN
  3. Sude EVRİM DOĞAN

Yarışmacılara ödülleri, aynı akşam konser esnasında verildi.

EN İYI ELMA ÜRETİCİSİ

  1. Ali Güneş
  2. Mehmet Irılmaz
    3 .Muttalip Aydın
    EN İYI ŞEFTALI ÜRETİCİSİ
  3. Ahmet Gökçe
  4. Kadir Akdağ
  5. İbrahim Acar

EN İYI AYÇEKİRDEĞİ ÜRETİCİSİ

  1. Hüsamettin Erdoğan
  2. Mehmet Çiftçi
    3 .Adem Tiril

Festivalin kapanışında Türk Pop Müzik Sanatçısı Burcu Güneş’in verdiği konser ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

  • ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
  • ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
  • ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Editör: Haber Merkezi