BİZ HİÇ BİR ZAMAN MUHALEFET ŞERHİ KOYMADIK
Çivril Belediye Meclisinde doğal gaz ile ilgili devam eden görüşmelerde Başkan Vural’ın muhalefetin daha önceki alınan kararda şerh koydurduğunu bunda da aynısını yapmamalarını söylemesi üzerine söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı; “Buradaki konuşmalarınıza bakıyorum da çok politik konuşuyorsunuz Sayın Başkan. Muhalefet şerhi koydunuz falan diyorsunuz kamuoyuna tamamen yanlış yansıtıyorsunuz. Biz hiç bir zaman muhalefet şerhi koymadık. Bir defa bunun altını çizelim ve düzeltelim. Neye muhalefet şerhi koyduk? Doğal gaza mı koyduk biz muhalefet şerhini de o şekilde anlatmaya çalışıyorsunuz?
İkincisi siz komisyona bile karşı geldiniz. Ak Partili arkadaşlar da kurulsun deme noktasında el kaldırırken sizin ikinci kez oylamanız sonucunda sizin tarafınızda yer aldılar. Komisyonlardan kaçmayın. Komisyonlar daha şeffaf daha saydam olur. Niye kurulmasını engelliyorsunuz. Biraz önce dediniz ki yasalar öngörmüyor. Bana söyler misiniz bir hukukçu olarak 5393 sayılı belediyeler kanunun hangi maddesinde böyle bir komisyon kurulmaz diyor.” dedi.

MECLİSE DAMGA VURAN GERGİNLİK

NE İSTEDİNİZ DE HAYIR DEDİK
Başkan Vural komisyon kurulmasını komisyon toplantısı yapmak için mi istiyorsunuz demesi üzerine bir anda gerginleşen ortamda Başkan Vural, “burada toplantıda doğal gaz ile ilgili isteğiniz varsa söyleyin gündeme getirin. Ne istediniz de hayır dedik.” dedi.
Biz doğal gazın karşısında değiliz diyen Yazıcı, “Bunun altını çizelim kamuoyuna öyle yansıtıyorsunuz. Böyle bir şey yok. Muhalefet şerhinden bahsediyorsunuz biz öyle bir muhalefet şerhi koymadık.” dedi.
PEŞKEŞ Mİ ÇEKELİM
Karşılıklı atışmalar şeklinde yüksek perdeden devam eden konuşmada bir taraftan Başkan Vural ise; “Biz biran önce hedefimize ulaşalım. Çivrilimizi bu hava kirliliğinden kurtaralım diye uğraşıyoruz” derken diğer yandan Yazıcı; “Ne yapalım Enarya’ya peşkeş mi çekelim o zaman burayı.” dedi.
Yaşan tüm gerginliklerin sonunda yapılan oylama ile söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Editör: Haber Merkezi