Denizli’de Mavi Nefes Yayınevi Pamukkale ilçesi Bağbaşı mahallesinde açıldı. Mavi Nefes’in Denizli’nin kültür hayatını besleyeceğini ifade eden yayınevi danışmanı Ece Özbaş şöyle konuştu; “İstanbul’un profesyonel kadrosuyla Denizli’de yayıncılık hizmeti veriyoruz. Kapak tasarım, iç tasarım, editöryal destek İstanbul’daki profesyonel kadro tarafından sağlanıyor. Denizli’de de buna meraklı öğrencileri eğitmek burada da buna bir alan açmak istiyoruz. Yaratıcı yazarlık atölyesi de açacağız. Hem öğrencilere hem yazarlara faydalı olacak. Bütün bunlar Denizli’nin kültür hayatını besliyor olacak.”

“AMAÇ DENİZLİ’DEKİ YAZARLARI VE KÜLTÜRLERİ BİR ARAYA GETİRMEK

Kendisinin 25 yıllık editör olduğunu belirten Özbaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Son süreçte kendi kitaplarım ve Mavi Nefes’in danışmanlığına yoğunlaştım. Çünkü Mavi Nefes’teki projelerimiz çok fazla bu da mesai istiyor. Butik yayıncılık için önemli bir nefes. Mavi de nefes almayı gökyüzünü ifade ettiği için. Mavi Nefes’in amacı Denizli’deki yazarları kültürleri bir araya getirmek. Denizli de küçük bir şehir olmasa da bir İstanbul değil. Fakat Denizli’de de insanlar okuyor yazıyor burada da bir kültürel hayat var. Mavi Nefes yayınevindeki derdimiz okuyan yazan düşünen insanları bir araya toplamak.” Denizli’nin ressamları gazetecileri olduğuna dikkat çeken Özbaş kentin bir kültürel hayatı olduğunu belirtti. Bu noktada da Narsist Dergisi çıkaracakları bilgisini paylaşan Özbaş; “Üç aylık bir dergi ve bu ulusal bir yayın olacak. Dolayısıyla Denizli’nin ismi Narsist Dergisi’yle de duyulacak. Çünkü iddialı giriyoruz buna. Derginin merkezi Denizli olacak” dedi.

MAVİ NEFES DENİZLİ’YE YENİ BİR SOLUK KATACAK

“OKUMAKTAN VE YAZMAKTAK HİÇ VAZGEÇMEMELİYİZ”

Toplumsal ve kültürel hayata bir katkıda bulunmak istediklerini söyleyen Özbaş sözlerini şöyle noktaladı; “Okumaktan ve yazmaktan hiç vazgeçmemeliyiz. Düşünmezsek hayatımızdaki mana kaybolur. Mana kaybolduğunda sadece bedensel bir suret oluruz. Halbuki biz sadece bedensel bir suret değiliz. Biz ruhuz akılız. Ruh beden ve akıl birleşmeden hakikaten insan olamayız. Mavi Nefes’ten Türk ve Dünya klasiklerinin yanı sıra yerel kültürleri anlatan mitolojik eserler de çıkaracağız. Bunu çok önemli buluyoruz çünkü hepimiz bir noktadan dünyaya yayılıyoruz.”

Yayınevi bünyesindeki kitaplarda açılışa özel yüzde 50 indirim kampanyası olmakla birlikte yayınevi sahibi bu indirimlerdeki gayenin daha fazla okur kazanmak olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi