Denizli’nin Çal İlçesinde 23. Gerçekleşen Bağ Bozumu Festivali 7’den 70’e herkesin büyük stres atmasına ve mutlu olmasına vesile oldu. Özellikle çocuklar okulların açılmasına az bir süre kala festival alanında çılgınlar gibi eğlendi. Festival alanına kurulan Lunapark ve eğlence alanlarının doyasıya tadını çıkaran çocuklar akşam olduğunda düzenlenen yarışmalar, eğlence ve konserlerle keyiflerine keyif kattı.

Lara Çallıları Coşturdu

Denizli’nin markalaşma konusunda hızlı ve net adımlar atarak en dikkat çeken ilçe konumuna gelen Çal İlçesinde çitçiler de üreticiler de emeklerinin karşılığını almaya başladı. Türkiye’nin en önemli sofralık ve şaraplık üzümünü üreten Çal İlçesi, bunun yanı sıra ürettiği susuz kavun ve domatesin yanında, bamya, biber, patlıcan, kekik ve ayçekirdeği ile bereketli bir sene geçirdi.

  • Lara Çallıları Coşturdu

Çallılar, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın tarım ve hayvancılık konusunda attığı önemli adımlara tam destek vererek ilçenin gelişmesinde ve ekonomik olarak da rahatlamasında etkili oldu.

8 Asırlık Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramının büyük ilgi görmesi ve Dünya Basınında yer almasının ardından düzenlenen Bağ Bozumu Festivalinin birinci gününde sahneye Gamze Özçelik ve Efe sahne aldı. İkinci gün ise sahneye Hakan Eyiden ve Lara çıktı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın Denizli’nin sevilen seslerinden biri olan Hakan Eyiden’i kırmayarak sahne de oynaması büyük beğeni ve alkış aldı. 7 yıl aradan sonra Çal’a gelen Lara ise gerçekleşen değişiklik ve yeniliklere karşın, ‘bu ilçeye hayran kalmamak elde değil’ diyerek Çallılara keyifli bir akşam yaşattı.

Küçük çocuklar ise Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı bir dakika olsun yalnız bırakmayarak sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Akcan ile bol bol fotoğraf çekilen minikler çok eğlendikleri için her defasında ‘teşekkürler başkan amca’ sözleriyle Başkan Akcan’a sevgilerini gösterdiler. Başkan Akcan, festivalde sahne alan sanatçılara birer kasa Çal’ın meşhur ‘Çal Garası ve Domatesinden’ hediye etti.

Editör: Haber Merkezi