Büyükşehirde sıfır atık için kumbara konulurken Çivril’de dolan kumbaralar haftalardır boşaltılmıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen “Sıfır Atık” projesi Denizli Büyükşehir Belediyesinin tüm bina ve yerleşkelerinde uygulanmaya başladı. Sıfır atık kumbaraları ile atıklar kaynağında ayrıştırılacak.
Çivril merkezde ise konulmuş olan sıfır atık kumbaralarının haftalardır boşaltılmadığı iddia edildi.
KUMBARALAR DOLDU TAŞIYOR
Çarşının çeşitli noktalarında bulunan çöp ayrıştırma kumbaralarının dolduğunu ve defalarca boşaltılmasını istemelerine rağmen boşaltılmadığını iddia eden esnalar, “Duyarlı vatandaşlar gerçekten çöpleri olması gereken bölüme atıyor. Önceleri güzel bir uygulama ile çöplerin geri dönüşüme kazandırılacağını düşünmüştük. Ama bizim kumbaralar doldu taşıyor. Vatandaş elindeki çöpü ilgili bölmeye atmaya çalışıyor ama ne yazık ki dolu olduğu için hep yerlere düşüyor. Bu da temiz olmaktan uzak çarşıda kirliliğe sebep oluyor.” Şeklinde konuştu.
SANKİ HAZİNE SANDIĞI
Defalarca boşaltılmasını istediklerini belirten esnaflar, “Gelen çöpçülere de defalarca söyledik. Gördüğümüz belediye çalışanlarına da durumu izah ettik ama çöpçüler Yere dökülenleri almaktan öteye geçmediler. Hazine sandığı gibi kilitlemişler boşaltmak isteyen de boşaltamıyor.” İfadelerini kullandı.
BÜYÜKŞEHİR’DE SIFIR ATIK DÖNEMİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen “Sıfır Atık Yönetim Sistemi” Denizli Büyükşehir Belediyesinin tüm bina ve yerleşkelerinde uygulanmaya başladı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi geri dönüşümü olan atıkların türlerine göre ayrılarak biriktirilmesi için tüm bina ve yerleşkelerine sıfır atık kumbaraları yerleştirdi. Atıkların kaynağında ayrıştırılmasıyla çevre kirliliğinin önlenmesi, bertaraf tesislerinin ömrünün uzatılması, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması hedefleniyor.
EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Projesi kapsamında eğitim çalışmalarına da devam ediyor. Koranavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle tüm Denizli Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik Sıfır Atık Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi online olarak veriliyor.
“TÜRKİYE’NİN EN ÇEVRECİ, EN SAĞLIKLI VE EN TEMİZ KENTİ DENİZLİ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi’ni Büyükşehir Belediyesi olarak uygulamaya geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefiyle uygulanan projeye büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Türkiye’nin en çevreci, en sağlıklı ve en temiz kenti unvanını taşımanın verdiği sorumluluğun bilincinde olarak çevreye olan duyarlılığımızdan asla taviz verilmediği ve geleceğe daha yaşanabilir bir Denizli için tüm personelimizle beraber var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

KUMBARALAR DOLDU TAŞTI

Editör: Haber Merkezi