Kızılören Kaymakamlığı ve Kızılören Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği ”Miryokefalon Savaşı Kızılören Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Çalıştaya ve öncesinde yapılan saha gezisine MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kızılören Kaymakamı Recep Hasar, Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KIZILÖREN’DE MİRYOKEFALON SAVAŞI ÇALIŞTAYI YAPILDI

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kızılören Belediye Başkanı Ali Erol Başkan; “Kızılören için bu gün özel bir gün diyebilirim. Çünkü ilk kez bu kadar değerli bir bilim adamını memleketimiz bu gün görüyor. Amacımız tarihimize sahip çıkmaktır. amacımız coğrafyamıza sığmayan bu tarihi anlamak, gelecek kuşaklara doğru şekilde aktarmaktır.Biz yaşadığımız topraklarda bin yıldır var olduğumuz topraklarda neler olup bittiğini, bu toprakların bize maliyetinin ne olduğunu öğrenmeye çalışacağız.” dedi.

KIZILÖREN’DE MİRYOKEFALON SAVAŞI ÇALIŞTAYI YAPILDI

İlçe Kaymakamı Recep Hasar ise yaptığı konuşmasında; “Bu gün bir manada ilçemiz için tarihi bir gün. zira Selçuklu İmparatoru II. Kılıçarslan ile Bizans İmparatoru I. Manuel’in karşı karşıya geldiği ve Manuel’in yenilip bu toprakları terk ettiği böylece 1071’den beri Türkler’in Anadolu’dan sökülüp atılması gayesinin artık rafa kalktığı bir manada Anadolu’nun tapusunun kazanıldığı bir savaşın tam olarak yerinin tespit edilmesi ve bir tarihi gerçekliğin ortaya çıkartılması için bir araya gelmiş durumdayız. Her biri kendi alanında mütehassıs olan değerli hocalarımız elbette bu konuda kendi düşüncelerini, fikirlerini hepimize ifade edip bu manada savaşın tam olarak nerede olduğuna dair tarihi bir gerçekliği tüm kamu oyunun, bölgemizin dikkatine sunma noktasında gerekli çabayı ve gayreti sarf edeceklerdir.” dedi.

Misafir olarak çalıştaya katılan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Sayın belediye başkanımızı da yalnız bırakmayarak bu çalıştaya katıldık. Çok faydalı olduğunu da düşünüyorum, sunumlarınızdan dolayı hocalarımıza da teşekkür ediyorum.Bizim çocukluğumuzda bundan 30-40 sene evvel tarih kitaplarımızda Miryokefalon Zaferi yazıldığında Denizli Çivril İlçesi Düzbel mahallesi ve ya Çivril İlçesi diye yazardı.Biz böyle bilirdik. Ama ne oldu da aradan geçen 30-40 senede kaçmıyoruz herkes bu turizmden faydalanmak istiyor. Ama bir gerçeklik var. Sayın hocam İstanbul’dan kalkmış buraya kadar gelmiş, Kastamonu’dan gelen hocamız var. Buraya kadar gelmişken aşağıya hemen ovaya doğru inelim. Düzbel den Homa’ya doğru inelim. Oradan ovadan Küfi Boğazını gezelim. Buraya kadar gelmişken biz sizi misafir etmek isteriz. Yerinde bunları görürseniz hakikaten fikriniz değişir. Ayrımız gayrımız yoktur. Bu zafer vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Editör: Haber Merkezi