İyi Parti Meclis Üyesi Koray Eren’in Belediye Binasının olduğu yerden İğdir Mahallesi çevre yoluna kadar olan Uşak Caddesi isminin Alpaslan Türkeş Caddesi olarak değiştirilmesi şeklinde sunduğu önerge gündem maddesi olarak alındı. Önerge genel işler komisyonunda görüşülmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.

KASIM AYI MECLİSİ TOPLANDI

Cumhuriyet Halk Parti Meclis üyelerinden Fatma Akkoyun, Tunay Yazıcı, Semih Dere, Nuri Özen, Âdem Güllü, Nuran Şafak, Gönül Emre imzalı bir dilekçe sunuldu. Bu dilekçe ile Cumhuriyet Parkında bulunan geçmiş aylarda kiraya verilen binanın ve çevresindeki kapsamlı yapılan tadilatın kullanım alanını artırması söz konusu olduğunu, alanının kira sözleşmesine ve ilgili mevzuatlara uygun olup olmadığını dair taraflarına yazılı bilgi verilmesi talep edildi.

Gündemin 1.maddesi olan Enerya doğalgaz dağıtım Şirketi tahsis edilecek olan Şehitler Mahallesinde bulunan yeşil alan oy birliği ile kabul edildi.

HÜKÜMET KONAĞI MÜZE OLUYOR

Gündemin beşinci maddesi olan mülkiyeti Maliye hazinesine ait olan Tarihi Hükümet Konağının Çivril Belediyesi Kültürel faaliyetlerinde kullanmak üzere Çivril Kaymakamlığı ve Çivril Belediyesi ile imzalanan protokolle ilgili konuşan Belediye Başkanı Niyazi Vural; “2011 yılından beri atıl durumda olan Hükümet Konağı binasının Kültür Evi olarak kullanılmasına dair Çivril Kaymakamlığı ve Çivril Belediyesi arasında bir protokol yapıldı. Bu protokolde Çivril Kültürünü geçmişten bugüne kadar gelen tarihinin yansıtılmasını, gelen misafirlerin de ziyaret edebilmesi amaçlanıyor.” dedi.

Konu ile ilgili söz isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Âdem Güllü protokol yapılmadan önce meclise sunularak karar alınmasını ve daha sonra protokolün yapılmasının uygun olacağını, bunu mecliste duyduklarını ve bilgi sahibi olamadıklarını, öncesinden bilgilendirme yapılmasının daha doğru olduğunu söyledi.

Daha öne Çivril’in çoğu köylerinden eskiden kalma ürünlerin getirilip Hükümet Konağı bahçesine konulduğunu ve daha sonra hepsinin kaybolduğunu, bir kısmının da Denizli’de olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Gönül Emre; “ Toplanılacak eşyaların başında biri olacak mı? Restorasyon yapılacak dediniz 30 Ağustos okulun yanındaki Mavi Konak evi gibi mi olacak? Ya da Işıklı da bulunan tarihi okulu restorasyon yaptık dediler beton döktüler. Böyle mi olacak? Eğer yenilecekse doğallığı, dokusu gidecekse yeni bir ev yapılsın daha iyi olur.” Şeklinde konuştu.

Niyazi Vural; “Hepinizin bu konuda meraklı olduğunuzu biliyorum. Bu karardan sonra, devir teslim yapıldıktan sonra beraberce gidelim. Orada neler yapılabilir birlikte bakalım herkes de fikrini paylaşır. Güzel bir eseri Çivril’e beraberce kazandıralım.” Dedi.

Konuşma sonrasında söz hakkı isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Tunay Yazıcı; Sayın Kaymakamla oturup bir protokol hazırlanmış ve imzalamışsınız. Şeklinde konuşmasının üzerine Belediye Başkanı Vural; Beğenmediniz mi? Dedi.

Konuşmasına devam eden Tunay Yazıcı; “ Beğenip, beğenmemen önemli değil. Bir defa seçilmişlerle, atanmışları ayıracağız. Şimdi başkan olarak benim değil ama Çivril Belediye Başkanı olarak her halde bu meclisi yok sayamazsınız. Bu konuda ben son derece tepkiliyim ve rahatsızım. Meclisin üzerinde hiçbir makam göremiyorum. Buna siz de dâhilsiniz. Bundan sonra yapılacakları önce meclise sunup sonra imzalamanızı tavsiye ediyorum.” dedi.

Çivril Belediye Başkanı Vural bu konuşmaya istinaden menfaatimize olan bir durum açıklaması yaparak oylamaya sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

PROTOKOL KRİZİ MECLİSE TAŞINDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yaşanan protokol krizi ile ilgili konuşmak için söz hakkı isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Âdem Güllü; “Milli bayramların içinde en büyüğü Cumhuriyet Bayramıdır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasında protokol sorunu ile ilgili bayramların da bir tören yönetmeliği vardır. Protokoller tamamen devletin hazırladığı yönetmelikler çerçevesinde içerisinde gerçekleşir. Bakıyorum gençlik kollarından, kadın kollarından, meclis üyelerinden gelip öne protokole oturuluyor. Kendilerine verilen protokoldeki oturmalarında yarar vardır. Darmadağın bir protokol herkes istediği yere oturuyor. Ana muhalefet parti başkanı, bizim parti başkanımızın oturacağı bir koltuk bulamadık. Böyle bir şey olmaz. İşleyiş yönetmelik, kurallar çerçevesinde yapılırsa hiç kimsenin şikâyeti olmaz. Birbirimize, kurumlara olan saygımız gereği bunu mutlaka yapmalıyız. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

PROTOKOLÜN YERİNE ÖĞRENCİLER GELMELİ

İYİ Parti Meclis Üyesi Koray Eren mecliste aldığı gündem dışı sözde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında öğrencilerin bulundukları alandan gösterileri izleyemediğini ifade ederek; ” Törene öğrenciler figüran gibi geliyor. Müsamereyi bile göremiyor. Protokolün olduğu yere çocuklar gelmeli ve onlara milli bilinci yaşatmamız gerekir, onlara işlenmesi lazım. Çocukların bulunduğu yer milli bilinç için, geleceğimiz için de sıkıntılı.” dedi.

Editör: Haber Merkezi