Kabızlık yetersiz ve yanlış beslenmenin bir belirtisi olabilir ve gün
boyu tükettiğimiz gıdalarla yakından ilgilidir. Ağır yağlı, lifsiz, hazır ve işlenmiş gıdaların uzun süre tüketilmesi kabızlığa yol açabilir. Öte yandan yetersiz su tüketimi de kabızlık için olumsuz bir beslenme alışkanlığıdır.
KABIZLIKTA YANLIŞ DESTEK ÜRÜN KULLANILMASI TEMBEL BARSAK HABERCİSİDİR
Kabızlık genellikle zararsızdır, ama başka ciddi problemlerin işaretçisi veya nedeni de olabilir. Ayrıca kilo verme sürecindeyseniz, kilo kontrolünde engel oluşturur. Bu nedenle çözüme hemen ulaşmak için laksatif içerikli ilaçlar, sinameki içerikli bitki çayları ve lavman doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Çünkü bu ilaçların uzun süre kullanımı barsak tembelliği oluşturacaktır.Bir sonraki doğal dışkılama sürenizi uzatır.
PEKİ KABIZLIK PROBLEMİ BESLENME İLE NASIL ÇÖZÜLÜR?
Su: Her şeyden önce su tüketiminizi artırmalısınız. Su hem sağlığımız için gerekli olan mineralleri sağlamak hem de dışkı yoğunluğunu azaltıp, yumuşama sağladığından kabızlık tedavisine ciddi katkı sağlar. Herkesin tüketmesi gereken su miktarı farklı olsa da günde ortalama 1,5 litre su tüketmeye ve bunu sadece su olarak yani kahve,çay vb içeceklerle değil suyun kendisi olarak tüketmeye özen gösterelim.
Lif içeren besinler: Erik, elma, armut, kayısı, incir, ananas, enginar, lahana, kereviz, brokoli gibi çiğ sebze ve meyve tüketimi ve tam tahıl ekmek, yulafgevreği gibi tam tahıl gruplarından tüketerek, kabızlık beslenme tedavisi gerçekleşir.
Sağlıklı günler dilerim.