İçimizden biri Köşemizin bu haftaki konuğu Kızılcasöğüt Mahallesi muhtar adayı Ali Duzcu oluyor.
1980 yılında Kızılcasöğüt Mahallesinde dünyaya gelen Ali Duzcu ilkokulu Kızılcasöğüt İlkokulunda okudu. Orta ve Lise eğitimini Çivril Lisesinde tamamlayan Ali Duzcu eğitim hayatını burada noktalayıp iş hayatına atılmaya karar veriyor.
Çivril’de bulunan bir soğuk hava deposunda kasa yükleme ve istifleme gibi zor bir meslekle iş hayatına atılan Duzcu hayatın zorlu yollarında ekmek parasını kazanmaya çalıştı. Daha sonraki süreçte at arabası ile belediye çöplüğünden hurda toplayıp satarak yaşam savaşına devam eden Duzcu, abisi Hüseyin Duzcu ile birlikte Kızılcasöğüt Sanayi sitesine ortak bir demir doğrama üzerine bir işyeri açtılar. 5 sene devam eden demir doğrama sektöründeki işinin son 2 yılını tek başına devam ettiren Ali Duzcu bu işi de terk ederek babası ile birlikte iki sene boyunca Kızılcasöğüt Kıraathanesini çalıştırmaya başladı.

İÇİMİZDEN BİRİ                            ALİ DUZCU

1999 yılında vatani görevini yapmak üzere askere giden Duzcu acemi birliğini Kütahya Hava Er Eğitim Tugayında tamamladıktan sonra usta birliği için Ankara’ya gitti ve burada protokol garsonluğu yaparak askerliğini tamamladı.
Askerden döndükten sonra 2 sene çiftçilik yapan Ali Duzcu tekrar demir doğrama ve çatı işleri yaptı ve bu sektörde başarıyı yakalamasına rağmen daha iyi bir iş imkanı olduğu için İzmir’e gitti.
İzmir de bir tavuk çiftçiğinde 7 sene çalışan Duzcu nihayet içine sinen bir iş bulmuş ve bütün ince detaylarını öğrenerek Çivril’e memleketine geri döndü. Aklına koyduğu tavuk çiftliğini kurabilmek için devlet desteğinden faydalanmak isteyen Ali Duzcu bu süreçte boş durmamak için Kızılcasöğüt Mahallesinde Kırmızı Beyaz adında bir pide salonu işletmeye başladı.
Nihayetinde devlet desteklemesinden faydalanan Ali Duzcu Tavuk Çiftliğini kurdu ve günümüzde Duzcu Modern Kanatlı Et Üretim Tesislerinde halen bu işi yürütmekte.

  • İÇİMİZDEN BİRİ                            ALİ DUZCU
  • İÇİMİZDEN BİRİ                            ALİ DUZCU
  • İÇİMİZDEN BİRİ                            ALİ DUZCU
  • İÇİMİZDEN BİRİ                            ALİ DUZCU

2014 yılı yerel seçimlerinde Kızılcasöğüt Mahallesine muhtar adayı olan Ali Duzcu seçimlerde istediği sonucu elde edemedi ve seçimleri kaybetti. Son derece azimli ve aklına koyduğu işi yapmayı başaran Ali Duzcu 31 Martta yapılacak olan yerel seçimlere tekrar Kızılcasöğüt Mahallesi muhtar adayı olarak katılmaya karar verdi.
Kızılcasöğüt sahipsiz kaldığı için aday olduğunu ifade eden Ali Duzcu muhtar olduğu takdirde mahallesine vermek istediği hizmetleri şu şekilde sıralıyor;
Kimsesizlerin kimi olmak için aday oldum. Muhtarlık adına 15 yıldır Kızılcasöğüt’e bir çivi dahi çakılmadığını düşünüyorum.
Benim Muhtarlık dönemimde mahallemizde bulunan 14 tane yatalak hasta ihtiyaç sahibi var bunların sadece ihtiyaçlarını gidermek için değil onlara bu hayatta yalnız olmadıklarını göstermek için kapılarını çalacağım.
Yine mahallemizde gerçekten ihtiyaç sahibi olan 39 kişi var bunlarında yine kapılarını çalmak dertlerine deva olmak adına aday oldum.
Kızılcasöğüt’ün sahipsiz olmadığını, güvenli ve gelip görülebilecek güzellikte bir yer olduğu tüm vatandaşlara ve mahallemizde misafir olarak bulunan üniversite öğrencilerine göstermek için aday oldum.
Üniversite önüne ve tüm mahalle giriş çıkışlarına takılacak olan güvenlik kameraları ile vatandaşlarımız daha huzurlu olacaklar. Ayrıca parklara takılacak olan güvenlik kameraları ile çocuklar daha güvende olacak ve aileler de rahatlıkla parklarda vakit geçirebilecek.
Seçim zamanı değil her ay eski belediye binasındaki toplantı salonunda mahalleli ile bir araya gelip istişare ideceğiz.
Elimizi taşın altına koyma zamanı geldiği için adayız.
Mahallemizde bir fon oluşturacağım ve o fona her ay muhtarlık maaşımın bin 500 lirasını bağışlayacağım. Fon ilkokul adına açılacak ve öğrenci ihtiyaçlarını gidermek için harcama yapılacak. Maaşımdan geriye kalan 500 lira ile de mahallede gençlere yönelik kurslar açıp gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışacağım.
Eski belediye alanında bulunan itfaiye, Deski ve evde bakım hizmetlerini belediye ile istişare edip buradan kaldırılmasını sağlayacağım. İtfaiye ve Deski’yi ise Ömerköy yolu üzerinde bulunan eski restorana taşıtacağız. Böylelikle eski belediye alanını daha işlevsel şeyler için kullanma imkanı olacak mesela güzel bir millet parkı olabilir.
Kızılcasöğüt sanayi sitesinde depo olarak kullanılan yada zengin iş adamlarının aldığı boş şekilde duran dükkanlar yüzünden gençler yeni işyerleri açamıyor. Sanayi sitesine ait olan boş arsaya yeni bir kooperatif kurarak gençlere yeni sanayi dükkanları yapılmasını sağlayacağım.
Mahallemizde bulunan yüzme havuzunun yanına gençlerin güzel vakit geçirebileceği içerisinde bowling salonunda yer alacağı bir sosyal bir bina yapılması için belediyeye aracılık yapacağız.
Gençler yeni dükkanlar açmak istiyor Denizli büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Cami yanına yeni dükkanlar yapmak için söz vermişti tekrar başkan Zolan’a sözünü hatırlattım ve arkasındayım dedi. Oraya hem cami odası hem de 3 tane dükkan sığıyor. Bu işin takipçisi olacağım.
Kızılcasöğüt mahallemizde insanları eski gelenek ve göreneklerimize döndürmek için camide mevlitler düzenleyip unutulmak üzere olan dinimizin emir ve yasaklarını, yardımlaşmayı ve kaynaşmayı yeniden canlandıracağız.
Mahallede açılmayan yolları ve kanalizasyon yapılmayan yerlerin sorunlarını çözeceğiz.
Ömerköy yolu üzerinde bulunan Arısu fabrikası arkasındaki çay ve şeftali, elma alım merkezinin olduğu yeri inşaat molozlarından ve çöplerden arındırarak etrafını telle çevirip güvenliğini sağlayacağız. Burada bulunan kantarı yeniletip tekrar kullanıma açacağız ve ayrıca bekleme salonu yaptıracağız.
Arazi yollarımızı her sene düzelttirip mıcır döktüreceğiz.
Mahallemizde bulunan pansiyonların sıkı denetime alınmasını sağlayacağız. Üniversite öğrencilerinin daha güvenli bir ortamda olması için elimizden geleni yapacağız.
Gençlerimize, kaymakamlıktan, Kosgep’ten, ilçe tarımdan kullanılan hibelerle ilgili bilgilendirme ve hibe kullanması için çalışmalar yapacağız.
Mahallemizde bulunan kooperatif soğuk hava deposunu tekrar hayata geçmesi için ve burada üye olarak bulunan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderilmesi için bakanlığımız ve Valiliğimiz nezdinde çalışmaların başlatılmasını sağlayacağız.
Yabancı uyruklu yada Türk vatandaşlarının mahallemizde kaldıkları sürece kayıt altına alınmasını sağlayacağız.
Mahalle sakinlerimizin muhtarlığımıza gelecek olan bütün tebligat ve evraklarını bizzat kendilerine teslimatını yapacağız.
Kızılcasöğüt Mahallemizin sorunlarına vakıfız her daim mahalle halkımızın yanındayız.
Çiftlikten gelmez diyorlarmış, benim çalışanlarım orayı yürütüyor. Ben 24 saat ulaşılır olacağım ve her gün muhtarlık binasında vatandaşlarımızın dertlerine deva olmak için çalışacağım.
Mahallemizi bakımlı daha yaşanılabilir bir yer yapmak için çalışacağım”

Editör: Haber Merkezi