Çivril’de Hükümet binası, belediye, milli eğitim, Aydem, özel bankalar da dahil pek çok kurum ve kuruluşlara HES kodu olmadan girişlere izin verilmiyor. Kurumların kapısında bulunan görevliler kişilerin ateşlerini ölçüp HES kodunu sorguladıktan sonra girişe izin verirken HES kodu olmayanlara da nasıl alınacağı konusunda yardımda bulunuyor.

HES YOKSA GİRİŞ DE YOK HES YOKSA GİRİŞ DE YOK HES YOKSA GİRİŞ DE YOK

HES KODU NASIL ALINIR?
HES kodu, Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden HES kodu işlemleri bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından HES kodu oluştur butonuna tıklanıyor ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturuluyor.
Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde. Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor. Hangi kodu, hangi kurumla paylaştığının listesini görüntüleyebilecek, dilerse iptal edebilecek ya da yetkilerini kaldırabilecek.
HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023’e SMS olarak atılabilecek. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacak. (Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli olacak.)

Hayat Eve Sığar uygulaması, Play Store ve App Store üzerinden cep telefonlarına ücretsiz indiriliyor.

Editör: Haber Merkezi