DENİZLİ’nin Çal ilçesinde korona virüsü için en riskli grup olarak görülen 65 yaş üstü yaşlıların sokağa çıkmaması için Çal Belediyesi, geçtiğimiz Cuma günü çalışma başlatmıştı. 22 Mart’tan itibaren yaşlıların evlerine giden belediye ekipleri temel ihtiyaçlarını alışveriş merkezlerinden ve eczanelerden alıp evlere teslim ediyor. İsabey Mahallesi’nde belediye çalışanları tarafından eczaneden ilacı alınıp, kendisine teslim edilen 71 yaşındaki Galip Çakal gözyaşlarını tutamadı, “Allah belediyemizden, devletimizden razı olsun. Zor günler yaşıyoruz, biz yaşlıların bir dediği iki etmiyorlar. Biz büyük bir millet, büyük bir devletiz” dedi.

HEM AĞLADI HEM TEŞEKKÜR ETTİ

Çal Belediyesi, ilçe genelindeki tüm Pazar yerlerini, kamu kurumlarını, özel iş yerlerini ilaçladı. İlçe genelindeki esnaflara maske dağıtımı yapıldı. Yaşlıların sokağa çıkmaması için geçtiğimiz Cuma günü duyuru yapılmıştı. O günden bu yana yaşlıların temel ihtiyaçlarını belediye ekipleri temin edip, evlere teslim ediyor.

HEM AĞLADI HEM TEŞEKKÜR ETTİ

Çal’ın İsabey Mahallesi’nde 71 yaşındaki Galip Çakal, Çal Belediyesi’ni arayarak düzenli kullandığı guatır ilacının bittiğini söyleyerek, destek istedi. Belediye görevlileri, eczaneden Çakal’ın istediği guatır ilacını alıp, İsabey’e götürdü ve evinde teslim etti. Belediye çalışanlarını görünce duygulanan yaşlı adam, “Allah belediyemizden, devletimizden razı olsun. Zor günler yaşıyoruz. Devletimiz ve milletimiz büyük. Bu korona belasını hep birliktte yeneceğiz” dedi.

HEM AĞLADI HEM TEŞEKKÜR ETTİ

BAŞKAN AKCAN; “KURALLARA BÜYÜK ÖLÇÜDE UYULUYOR”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yaşlıların sokağa çıkma yasağına büyük ölçüde uyduğunu söyleyerek, “Korona için alınması gereken tüm tedbirler alınıyor. Halkın temas ettiği her yer ilaçlandı ve ilaçlanmaya devam ediyor. Kamu kurumlarında çalışanlar ile esnaflarımıza meşke dağıtımı yaptık, yapmaya devam edeceğiz. İnşallah korona virüsü nedeniyle can kaybımız olmaz. Biz belediye olarak bizi arayan her yaşlımızın işini yapıyoruz. Yaşlılarımızı rencide etmeden sokağa çıkmamaları gerektiğini söylüyoruz. Kurallara büyük ölçüde zaten uyuluyor. Belediye olarak gereken önlemleri aldık, almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HEM AĞLADI HEM TEŞEKKÜR ETTİ

Editör: Haber Merkezi