Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelgeden sonra maske satışlarının yasaklanması ile zor günler geçiren Çivril halkının imdadına gazeteciler yetişti. Denizliden tedarik ettikleri binlerce maskeyi çarşı merkez ve pazar yeri ve Kızılcasöğüt Sanayi Sitesinde dağıtan gazeteciler “biz üzerimize düşeni yaptık” dedi.
Korona Virüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından maske satışı yasaklandı. Maskelerin satışına gelen yasaktan sonra vatandaşların en büyük problemi daha önce eczanelerde satışı yapılan maskeleri bulamamak oldu. Maskesiz toplu alanlara da girilmemesi konusunda yasaklar varken, maskesiz kalan vatandaş ne yapacağını düşünüyor.
Korona virüs tedbirleri kapsamında çıkarılan ek genelge ile pazarlara ve marketlere de maskesiz kimsenin alınmayacağı duyurulmuş ve bunun hemen ardından vatandaş maske almak için telaşa girmişti. Marketlere giden maskesiz vatandaşlara ise giriş için kasalardan maske satışı yapılmaya başlanmıştı.
Bunun hemen ardından PTT üzerinden evlere haftalık 5 adet maske dağıtılacağını ve bunların başvurularının da e-Devlet üzerinden alınacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, vatandaşlara ‘Maskelere kesinlikle para vermeyin’ çağrısı üzerine maske satışı yasaklandı. Maskesi olmayan ve artık bunları satın da alamayan vatandaş ise bu sefer PTT’den gelecek olan maskeleri beklemeye başladı, ancak o maskeler de henüz gelmedi.
VATANDAŞ ÇARESİZ
Çivril bazı vatandaşlar “Ücreti, fiyatı neyse vermeye hazırız, maske yoksa markete gidemiyoruz, yolda yürümeye bile korkuyoruz” derken bazı vatandaşlar da ilk açıklandığı andan itibaren e-Devlet üzerinden ücretsiz maske talebinde bulunduklarını ancak ellerine henüz ulaşmadığını söyledi.
Bazı vatandaşlar ise “Bugün gittiğim markette ücretli veya ücretsiz maske yoktu. Bu durumda 392 lira ceza ödememek için sürekli yanımda maske taşımalıyım. İnsanlar maskeye ulaşabilmeli” dedi.
Çoğu vatandaş ise şimdilik ellerindeki maskeleri yıkayarak ve daha önceden dağıtılan maskeler ile maske ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.
GAZETECİLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI
Çivril’de yayın yapan Genç Çivril Gazetesi ve Yeşil Çivril Gazetesi Denizli’den kendi imkanları ile temin ettikleri maskelerin dağıtımını gerçekleştirdi. Yapılan dağıtım saniye saniye canlı yayınla izleyiciye aktarılırken çoğu vatandaşın takdirini toplayan gazeteciler öte yandan da eleştiri yağmuruna tutuldular.
Maske bulmanın bu kadar zor olduğu ve acil ihtiyaç olduğu bir dönemde başkalarına örnek olsun, en azından bir kısım vatandaşın maske ihtiyacı karşılansın diye yapılan çalışma için konuşan gazeteciler; “Doğrusuyla yanlışıyla iyi bir amaca hizmet ettiğimizi düşünüyoruz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Şimdi ise bize yanlış yaptığımızı söyleyenlerin doğrusunu yapma zamanı. 61 bin nüfuslu Çivril’de hala maskesi olmayan binlerce vatandaş var. Elinizi taşın altına koyup bir kaç bin kişiye maske sağlamaya ne dersiniz?” ifadelerini kullandılar. H:Serap Sofulu

Editör: Haber Merkezi