1978-79 Çivril Lisesi 6 Fen-B Sınıfı mezunları 40. yıllarında bir araya geldi.

Her on yılda bir araya gelen mezunlar ve öğretmenler bu yıl Cadde Döner buluştular. Aralarında Emekli Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’nun da bulunduğu Çivril Lisesi 6 Fen-B Sınıfı mezunları 40. yıl buluşma etkinliğine Emine Özcan Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Münir Sayhan, O dönemin öğretmenleri ,mezunları ve eşleri katıldı.

ESKİ MEZUNLAR 40. YILINDA BİR ARADA

İnsan yoksa dayanışma yok, dayanışma yoksa insanlığın da önemi yok.

Düzenlenen 40. yıl etkinliğinde kıza bir konuşma yapan Emekli Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu yılların çok çabuk geçtiğini kaydederek sözlerini konuşmasına şöyle devam etti; “1978 -79 yılı Çivril Lisesi 6 Fen- B sınıfından hep birlikte mezun olduk. Yıllar çabuk geçti. Görevdeyken sınıf arkadaşım Münir Hocama otuzuncu yılında toplanalım telkiniyle Ahmetçik Parkında on yıl öncesi yine büyük bir grubun katılımıyla ilk buluşmamızı yapmıştık. Güzel de oldu. O gün güzel anılarda yaşadık. Bugün, on yıl sonra 40. yıl buluşmamızı siz değerli katılımcılarla birlikte yapıyoruz. Gönül arzu ederdi ki bütün arkadaşlarımız katılabilselerdi.

ESKİ MEZUNLAR 40. YILINDA BİR ARADA

Geçirdiğimiz bu on yıl sürer içerisinde iki sınıf arkadaşımız ebediyete intikal ettiler. Onlara Allahtan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yine aramızda bulunan çok değerli iki arkadaşımızdan birisi değerli eşini ve yakınlarını trafik kazasında kaybetti. Çok değerli bir arkadaşımız iki evladını kaybetti, onların acılarını yaşadık. Onlara da Allahtan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Dolayısıyla bir sonraki buluşmamızda kimlerin katılıp katılamayacağının garantisi yok. Onun için bu güzel birlikteliği, bu güzel buluşmayı hep birlikte yaşayarak, dayanışma içersinde geçirmek durumundayız.

Umarım önümüzdeki buluşmamızda daha çok katılımla bu etkinliği gerçekleştiririz. Belki 78-79 mezunlarının tamamını toplayabiliriz, tabi bunun için okul yönetiminin de dâhil olması gerekiyor.

Değerli dostlar her şey insanlarla güzel, anılarla güzel, birliktelikle güzel, dayanışmayla güzel. İnsan yoksa dayanışma yok, dayanışma yoksa insanlığın da önemi yok. Günümüzün geldiği koşullarda insanlıkta ve dayanışmada uzaklaştığımız, nokta gelenek ve göreneklerimizi kaybettiğimiz bir ortamda özellikle küçük mekânlarda, Çivril gibi yerlerde bu dayanışmayı yapmak durumundayız. Bu kapsamda ben bir whatsapp grubu kurdum. Katılım yapan kişileri kaydettim. Bundan sonra da katılacak yeni kişileri de kaydedeceğim. İletişlim amaçlı whatsapp grubunu kullanacağız. Ayrıca bir web sitesi yapacağız 78-79 6Fen-B olarak. Bu web sitesinde eski anıları oluşturan fotoğrafları paylaşacağız ve hepinizin Çivril’de acı ve tatlı günlerinde arkadaşları haberdar edeceğiz. Bu dayanışmayı böyle gerçekleştirmek durumundayız. Bu vesileyle bu mini buluşmaya katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.“ dedi.

Yirmi bahar anca göreceğiz

Emine Özcan Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Münir Sayhan ise;” Hepinizin bayramınızı kutluyorum. İyi ki bayramlar var. Bayramlar denilince tatiller akla geliyor. İnsanlarda bu tatilleri doğdukları yerde değil de genelde sahil kenarlarında geçiriyorlar. Biz bunun böyle olmadığını en azından kendi içimizde göstermeye çalıştık. Bu vesileyle hepinizin bayramını kutluyorum. Hem de böyle bir organizasyonun içersinde olduğunu için hepinize teşekkür ediyorum. Ben Çivril için, arkadaşlarım için bugüne kadar pek çok organizasyonun içinde yer aldım. Bir sonraki organizasyonu da severek yaparız. Yılların çok hızlı geçtiğini bugün de farkına vardık. Gerçekten bazı arkadaşlarımız fiziken ciddi anlamda değişikliğe uğramış bu da doğaldır. Ama önemli olan gönüldeki bu birlikteliği yaşamak, yaşayabilmek. Duygusal olacak belki ama yirmi bahar anca göreceğiz. Onun ötesi yok. Önümüzdeki var olan günleri dolu dolu yaşayalım, anlamlı yaşayalım. Zaman çok çabuk akıyor, akan bu zamanda bizde erozyona sebep oluyor duygusal anlamda, fiziksel anlamda. O yüzden bugünkü birlikteliğimiz çok önemli. Ben bu birlikteliğimizde bizleri yalnız bırakmayan, Cefakâr, vefakâr, bize rol model olan iki öğretmenimizi sırayla mikrofona davet ediyorum.”dedi.

1978-79 Çivril Lisesi Öğretmenlerinden Mehmet ve Hüseyin Öğretmen de mikrofonu alarak böyle ortamda öğrencileri ile birlikte oldukları için çok mutlu olduklarını, Duygularını anlatmakta zorluk çektiklerini, öğrencileri ile gurur duyduklarını ifade ettiler.

1978 -79 yılı Çivril Lisesi 6 Fen- B sınıfı mezunları Müzik Öğretmeni Hüseyin Yıldız’ın vermiş olduğu mini konserle eğlenirken verilen yemek ikramında da doyasıya sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi