Çivril’de elma üreticisi yağan dolu yağışı ile 2 milyon lira zarara uğradı.

Hafta sonu yağan şiddetli dolu 960 hektarlık alanda etkili olurken Grand Smith ve Pink Lady cinsi elmalarda büyük hasara neden oldu.

DOLU ELMAYI VURDU

Aşırı Yağış ve Dolu Elmayı Vurdu

Çivril’de yağmurla birlikte etkili olan dolu elma ve ekili alanlara büyük zarar verdi.

Sezonun açılmasıyla elmaların birçoğu hasar görmeden toplanmış olsa da özellikle bir ay sonra toplanmaya başlayacak olan Grand Smith ve Pink Lady cins elmalar büyük oranda doludan etkilendi.

Öğleden sonra başlayan sağanak yağış kısa süre sonra yerini doluya yağışına bıraktı. Emircik ve Balçıkhisar mahallerinde etkili olan ve nohut büyüklüğünde yağan dolu, arazileri kısa sürede beyaza bürüdü. Dolu yağışı nedeniyle başta elma bahçeleri olmak üzere ekili alanlar zarar gördü.

Zararımız Çok Büyük

Geçen dönem Çivril Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis üyesi olan Mesut Kaygısız pink lady elmalarının doludan zarar gördüğü için üzüntü duyduğunu belirterek “Bugün, Emircik ve Balçıkhisar için üzücü bir gün yaşıyoruz. Elma bahçelerimizi dolu vurdu. Dolu yağışının etkili olduğu Emircik ve Balçıkhisar mahallerindeki elma bahçelerindeki pink lady elmalar çok büyük hasar gördü. Yaptığımız ilk tespitlerde gördük ki çok büyük hasar var. İnşallah bu dolunun devamı gelmez. Elmaların zayi olması bizleri son derece üzdü. Zararımız çok büyük.” diye konuştu.

DOLU ELMAYI VURDU

Sigortası Olmayan Üretici Zorda

Yaklaşık 2 milyon lira zarara uğrayan elma üreticisi kara kara düşünüyor. Sigortası olan elma üreticisi bir nebze de olsa derdine derman bulurken sigortası olmayan üretici yaptığı masraflar için borçlarını nasıl ödeyeceğinin derdine düştü.

DOLU ELMAYI VURDU DOLU ELMAYI VURDU

Editör: Haber Merkezi