2020 yılı tahmini plan bütçenin yer aldığı gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alarak bir günde 55 milyonluk bütçenin hazırlanamayacağını ifade eden CHP Meclis Üyesi Semih Dere şunları kaydetti;

“Plan Bütçe komisyonumuz 2020 yılı bütçesi ile ilgili bir gün toplanmıştır. Bir günde 55 milyonluk bütçeyi düzenleyebilmek, tasarlayabilmek, toparlayabilmek mümkün değildir.

Gelir cetveline baktığımızda tarla satışları, arsa satışları görüyoruz. 700 bin liralık arazi satışı, 1 milyon liralık arsa satışı öngörülmüş 2020 yılında. Belediyemizde muhasebe departmanı var ama finansla ilgili bir birim, departman yok. Bütçeler finans temelli işlerdir, muhasebe sadece yapılan işlemlerin kaydını tutar. Finansla ilgili önümüzdeki yıl eğer bir yerler satmayı planlıyorsak bu planın oturulup konuşulması lazım. Bu, çalışmaya başladığımız günden bu yana diğer komisyonlarda da karşılaşmış olduğumuz gibi bütçe komisyonunda da ‘evet’, ‘hayır’ diyerek iki oy çokluğuyla kabul edilmiş bir bütçedir. Bu bütçeyle 2020 yılının sağlıklı bir şekilde geçirmemiz mümkün değildir.”

“Geçen yıl ayrılan bütçe ne kadar? Biz gözümüz bağlı bir şekilde eğer 2020 yılı bütçesine evet dersek gözümüzü açtığımızda ya bir kuyuda uçuyor oluruz yada bir yerde tökezlemiş kafamızı taşa çarpmış olarak buluruz. Bizim gözümüzdeki bağı çözünüz lütfen. Bir günde 55 milyonluk bir bütçe hazırlanamaz. Hazırlanmamalıdır da. Bu Çivril Halkının parası. Geçen sene ki cetvel üzerinden belirli bir artışlar yapılmış, basılmış geçilmiş. Peki geçen yıl doğru hazırlandı mı bu cetveller. Biz be kadarını ön gördük geçen sene bunların. Mesela bakıyorum avukatlık vekalet ücreti giderleri 5 bin lira yazılmış geçen yıl bu gider ne kadar olmuştur, ben bunu sorarım. 5 bin lira olmadığını hepimiz biliyoruz. Şimdi biz buna mı el kaldıracağız, buna mı evet diyeceğiz. Bu bütçe, bu çalışma, bu cetveller bu meclise saygısızlıktır.”

Editör: Haber Merkezi