CHP’de yaklaşan kongre öncesinde delege seçimi heyecanı yaşandı. Diğer dönemlerin aksine daha fazla ilgi uyandıran ve hareketli geçtiği gözlenen delege seçimlerinde, kongrelerde oy kullanacak partililer belirlendi.
Ünal Karaosmanoğlu ve Aysun Yazıcı’nın ilçe başkanlığı için yarışacağı kurultay öncesi CHP İlçe örgütü delege seçimlerini tamamladı. Kasım ayı ile başlayan Delege seçimleri 19 Kasım’da yapılan son mahalle delege seçimleri ile sona erdi. 230 delegenin seçildiği CHP’de, İlçe kongresinin Aralık ayı sonunda yapılması planlanıyor. Üç yıllığına İlçe başkanı olacak ve 2023 Yerel seçimlerine gidecek kadroyu belirleyecek olan İlçe yönetimine girmek için çalışan partililer delege seçimlerinde de üstün gayretler sergiledi. Delege seçimleri için üyelere yakın markaj kuran ilçe başkan adayları ve yönetim kurulu adayları bir ay süren delege seçimlerinde Çivril’in tüm mahallelerini dolaştı.
Bazı isimlerin tekrar isimlerini yazdırdığı bazı isimlerin ise listelere giremediği süreçte, kimi bölgelerde sessiz sedasız seçimler yapılırken, kimi bölgelerde ise gergin anlar yaşandı. Partililerin delege seçim sürecinde özellikle sosyal medya sayfalarından birbirleri ve rakipleri ile sert değerlendirmeler yaptığı gözlemlendi.
Hareketli geçen bu sürecin sonunda kongrede son noktayı koyacak olan adayın kim olacağı ise merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi