Çivril Karabedirler yolu üzerindeki ormanlık alanda ölmüş köpekler ve tilkiyi gören vatandaşlar Genç Çivril Gazetesine ihbarda bulundu. Hafta sonu olduğu için belediyeye ulaşamadıklarını belirten vatandaşlar köpek ölülerinin bulunduğu alanı gazete yetkililerine tarif etti.
Tarif üzerine gittikleri bölgede canlı yayın yapan Genç Çivril Gazetesi ve Yeşil Çivril Gazetesi yetkilileri gördükleri manzara karşısında şok oldular. Daha önceden atıldığı belli olan köpek ölülerinin üzerinde yenileri ve yanında da tilki ölüsü bulunuyordu. Yayılan kokudan ve mikrop bulaşma tehlikesi ile yanlarına yaklaşılamayan köpeklerin ölüm nedenleri ise belli olmazken etrafta bulunan çok sayıdaki fişek ve bira şişeleri vurulmuş olabileceklerini aklarla getiriyordu.
Canlı yayını izleyen Çivril Belediyesi Veterinerler hekimlerinden Ziya Kuzu ve Mehmet Ali Yavuz zaman kaybetmeden olay yerine intikal etti. Yapılan ilk incelemelerde tilki ve köpek leşlerinde herhangi bir kurşun ya da saçma izine rastlanmadığını belirten veterinerlerin ilk tespitlerine göre hayvanların zehirlenerek telef edildikleri öne sürüldü.
Veteriner hekimler, gerekli incelemelerin ardından olası bir hastalığa karşı hayvan leşlerini ve gömülecekleri yeri kireçle dezenfekte etti. Ardından leşlerin üstü iş makinesi ile toprakla kapatıldı.

ÇOK SAYIDA KÖPEK ÖLDÜRÜLDÜ
CORONA VİRÜS KEDİ YADA KÖPEKTEN BULAŞMAZ
Vatandaşların Corona Virüsün kedi ve köpeklerden bulaşabileceği yönünde yanlış bir kanıya sahip olduklarını ve bu yüzden köpeklerin öldürülmüş olabileceğini kaydeden Veteriner Hekimler, “Cami önüne çocuk koyar gibi insanlar kedi ve köpeklerini getirip barınağın önüne bırakıp gidiyor. Hayvanlardan virüsün bulaşacağından korkan insanlar evcil hayvanlarını sokağa atabiliyor. Buradaki bu kadar çok sayıda köpeğin öldürülüp atılmış olması da böyle bir ihtimalinde olabileceğini akıllara getiriyor.
Vatandaşlarımıza buradan açıklamak isteriz ki Corona Virüs kedi köpekten yada sokak hayvanlarından bulaşmaz lütfen yanlış bilgiler edinip ayvanlara zarar vermeyelim. Hayvanlardan bize zarar gelmez burada da görüldüğü gibi asıl zararı biz hayvanlara veriyoruz. Onların da yaşama hakkı olan bir canlı olduğunu unutmayalım.” İfadelerini kullandı.
Olayın sorumlularının bulunması için araştırma başlatıldı. H:Serap Sofulu

Editör: Haber Merkezi