2 nisan 1921 yılında Cabar’a Yunan işgal kuvvetleri tarafından düzenlenen baskında kadın erkek, çoluk çocuk demeden 83 kişi katledildi.
Yapılan araştırmalar neticesinde o günün Cabar mezarlığına defnedilmiş olan şehitlerin bir bir mezarları tespit edilerek düzenlemesi yapılıyor.
Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı ve PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok ve PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr.Yusuf Kılıç, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) Müdürlüğüne bağlı ekip geçtiğimiz günlerde Cabar’a gelerek mezarlıkta çalışma başlattı.
Öncelikle baskında katledilen şehitlerin mezarları tespit edilerek mezarlıkta temizlik yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Yusuf Kılıç, “Mezarlığın tapu işlemleri gibi resmi işlemler tamamlandıktan sonra etrafı duvarla çevrilecek olan mezarlığın girişine Cabar şehitlerimize yakışır bir anıt yapılacak. “CABAR BİLEŞE ŞEHİTLİĞİ” olarak düzenlenecek olan mezarlığın girişindeki anıtta 83 şehidin adı yazılacak.” dedi.
Cabar Muhtarı ev sahipliğinde gidilen mezarlıkta önce şehitler için dua okundu. Ardından temizlik ve şehitliğin planlaması yapıldığını aktaran Cabar Mahalle Muhtarı Nuri Kaya, “Öncelikle yıllar sonra şehitlerimize sahip çıkan Başkanımız Osman Zolan’dan Allah razı olsun. Pamukkale Üniversitesinden hocalarımız Prof. Dr. Turgut Tok ve Prof. Dr.Yusuf Kılıç, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Çivril’den de öğretmen Münir Sayhan geldiler mezarlıkta bir takım tespitlerde bulundular. En kısa zamanda “CABAR BİLEŞE ŞEHİTLİĞİ”mizin yapımı tamamlanacak. Emeği geçen herkese Cabar halkı adına teşekkür ederim. Ayrıca gelen misafirleri ağırlayan mahallemiz halkından Selahattin Cuma Yaşar’a da teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

ÇİVRİL’İN ŞEHİDİNE ZOLAN SAHİP ÇIKIYOR

Editör: Haber Merkezi