30 Ağustos Ortaokulu öğrencileri yaptıkları kodlamalarla bir birinden farklı robotlar ve hatta Türkiye’de olmayan bir oyunun yazılımını da yaparak bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sabri Petenkaya’nın dersinde öğrendikleri robotik kodlama ile hayal güçlerini birleştiren öğrenciler çeşit çeşit robot yaptı. Kısıtlı imkanlarla yapılan robotların kiminde hurda bilgisayar, asansör parçaları kullanılırken kiminde ketçap kutusu kullanılmış.
Türkiye çapında düzenlenen robotik kodlamalarına yarışmalarına katılarak Çivril’i temsil etmek isteyen öğrencilerin en çok istediği şey ise hızlı bilgisayarlar, büyük bir 3D yazıcı ve çalışmaları için gerekli malzeme.
Akıllarında tasarladıkları robotların önce bilgisayarda 3 boyutlu çizimlerini yapan öğrenciler daha sonrasında gerekli parçalardan plastik aksamını 3D yazıcıdan kendileri üretiyor. Hurdalardan derledikleri elektronik parçalarında montajını yapan öğrenciler daha sonrasında bilgisayarda hazırladıkları komutları robota yükleyerek istedikleri hareketleri yapmasını sağlıyor.
Türkiye’de olmayan ve hafıza güçlendirmek için oynanan bir oyuna yazdıkları kodlama ile bir ilki de başarmış olan öğrenciler bunu da bir ketçap kovasına monte etmeleri ise imkansızlıkların karşısında pes etmemek ve çözüm bulma konusunda da öğretmenlerinden ve görenlerden takdir topluyor.
Prototip olarak tasarlanan bir robot ise üretildiği takdirde elma kasası yüklemekte beden gücüne bir son verecek nitelikte.
Kodlaması yapılmış ama parça eksikliğinden henüz hayata geçirilememiş tanklar, arabalar ve hatta hareket halindeki bir cismin boyunu ölçebilme özelliğine sahip buluşlar hepsi 30 Ağustos Ortaokulu Öğrencilerinin minik parmaklarında hayat bulmayı bekliyor.

ÇİVRİL’İN MUCİTLERİ 30 AĞUSTOS’TA ÇİVRİL’İN MUCİTLERİ 30 AĞUSTOS’TA

ÇİVRİL’İN MUCİTLERİ 30 AĞUSTOS’TA

Editör: Haber Merkezi