Çivril şap ve kuduzla mücadele ediyor.

Başka illerden Çivril’e getirilen hayvanlar hastalığı da beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz günlerde Doğu illerinden Çivril’e getirilen hayvanda çıkan şap hastalığı yetkilileri alarma geçirdi. Çivril İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ömerli Mahallesinde tespit edilen şap hastalığı neticesince Çivril Belediyesi Hayvan Pazarı süresiz olarak kapatıldı.

Şap hastalığı tespit edilen Ömerli Mahallesi ve 3 km çevresinde bulunan Kızılcasöğüt, Haydan, merası ortak olan İnceköy, merkez mahalleler ve hayvan pazarı karantinaya alınırken diğer mahalleler ise gözetim altına alındı. Aşısı yapılmış olan hayvanlara tedbir amaçlı yeniden aşılama yapılırken Çivril hayvan pazarı süresi belli olmamakla birlikte en az 30 gün kapatıldı.

Çivril Belediyesi internet sitesinden vatandaşlara duyurulan şap hastalığı ile ilgili açıklamada; ” İlçemizde bir mahallede çıkan şap hastalığı neticesinde hayvan pazarımız tedbir amaçlı Veteriner Hekimlerimiz tarafından hastalık söndürülene kadar bir süreliğine kapatılmıştır. Açılış zamanı vatandaşlarımıza bildirilecektir.” denildi.

PANİĞE GEREK YOK

Hayvan Pazarını ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Çivril belediye Başkanı Niyazi Vural; “Doğudan bir hayvan nakli ile ilçemizde şap hastalığı meydana gelmiş. Sadece bir tek hayvan da bu hastalık tespit edilmiş yolmasına rağmen biz yine de İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte karantina işlemlerimizi başlattık. Şuan hayvan pazarımız kapalı şap hastalığı ortadan tamamen kalkana kadar da açamayacağız. Tedavi işlemleri İlçe Tarım tarafından yapılıyor. Panik yapacak bir durum yok ama yine de üreticilerimiz hayvan nakli konusunda ve işletmelerindeki tedavi konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz. ” dedi.

ÇİVRİL KARANTİNA ALTINDA

AYNI GÜN KUDUZ VAKASI YAŞANDI

Şap hastalığının yaşandığı 16 Ocak Perşembe günü bir de kuduz vakası ile sarsılan Çivril de geniş bir bölge karantina altına alındı.

Tuğlu mahallesinde kuduz tilkinin bir köpeği ısırması ile ortaya çıkan kuduz olayına müdahale eden İlçe Tarım yetkilileri derhal bölgeyi karantina altına alarak gerekli çalışmaları başlattılar. Kuduz vakasının yaşandığı alanın 40 km çevresini ve tilkinin yabani hayvan olmasından dolayı dağ köylerini de içine alan bölge karantina altına alınırken Tuğlu mahallesinde bulunan köpeklere kuduz aşısı yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi