Çivril eğitim ve öğretimde her geçen yıl daha çok çöküş yaşıyor…

Çivril’deki eğitim oranı da her geçen gün düşüyor. Sizce yetkililer bununla ilgili bir açıklama yapması gerekmiyor mu?

Lise ve üniversiteye giriş sınav sonuçlarında ki başarısızlıklar açıklanıyor. Açıklanan sonuçlara göre onlarca çocuk fen ve matematik sorularından sıfır çekiyor.

ÇİVRİL EĞİTİMDE SINIFTA KALDI

Matematik ve fen bilimlerindeki başarı oranlarını görerek, eğitimin nerelerde olduğunu söylemeye sizce gerek var mı? Bu başarısızlığın sahibi tek başına öğrenci olmamalı…

Çivril de verilen eğitimden umudunu kesen aileler her türlü ihtiyaçlarını kesip çocuklarını farklı illerdeki okullara göndermek zorunda kalıyor. TEOG sınavında yüksek puan almış, henüz 13-14 yaşındaki çocuklar başka illere tek başına gönderiliyor. O küçük yaşlardaki çocuklar yalnız bırakılıyor. Bilmediği bir şehirde bilmediği bir okulda…

Çocuğunu yalnız bırakmak istemeyen veliler ne yapıyor?

Evini, işini, sevenlerini Çivril de bırakıp başka şehirlere göç ediyor. TEOG sınavından yüksek puan almış lise öğrencileri neden Çivril’de okumak istemiyor?

Çünkü başarı seviyesine göre tercih edeceği bir okul Çivril’de olmadığından…

Şehir dışında okutmak için maddi imkânı olmayan veliler ne yapıyor?

Çocuğunun başarılı olmasına rağmen imkânsızlıktan kaldığı yerden okumaya devam ediyor.

Eğer bu çocuklara orta öğretimde ve lisede güçlü bir kültür ve eğitim vermezsek bu öğrencilerin gelecekte üniversite sınavındaki başarıları da tartışılır olmayacak mı? Öğretmenler donanımlı çocuklar yetiştiremezse bu düşme, çöküşe neden olacaktır.

Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alındığımız bilgilere göre Çivril’de 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavına toplam 680 öğrenci girdi.

Yüksek Öğretim Kurumları ( YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos’ta, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos arasında yapıldı. Buna göre sınava giren 680 öğrenciden; 119 öğrenci ön lisans programını tercih ederken, 161 öğrenci Lisans programına katılmaya hak kazanıyor.

Sonuç ortada. Bir tane tıp bölümünü kazanmış Çivril’de bir öğrenci var mı?

Bu memleketin, Çivril’in ne kadar doktora ihtiyacı olduğu devlet hastanemizdeki doktorsuzluktan belli değil mi? Ne kadar mühendise, hakime ve savcıya ihtiyacı olduğunu bilen var mı?

Editör: Haber Merkezi