Yapılan araştırmalara göre, maske kullanımı korona virüsüne maruz kalmayı altıda bir oranına düşürüyor. Ülkemizde maske kullanımının yaygın olarak kullanımına başlandığı günden bu yana binlerce maske dağıtan Çal Belediyesi, gelen maske talebi patlamasının ardından maske dikim atölyesi kurdu.

Çal Belediyesi’nde görevli 7 gönüllü personel günde 700 maske dikmeye başladı. Belediye eski binasındaki bir salonu atölyeye çevirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bu günlerde maskeye toplum olarak ihtiyaç duyuyoruz. Bu ihtiyaç doğrultusunda biz de belediye olarak maske üretimine başladık. Ürettiğimiz maskeleri özverili bir şekilde kamu kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Şu anda günde 700 maske üretiyoruz. Hedefimiz bu sayıyı arttırmak. Maske dikiminde görevli gönüllü tüm personelimizi yürekten kutluyorum” dedi.

ÇAL KAYMAKAMI AKCAN’I KUTLADI

BU arada, Çal Kaymakamı Selin Sarı’da Çal Belediyesi’nin maske dikim atölyesini ziyaret ederek, Başkan Fethi Akcan’ı kutladı. Kaymakam Sarı, “Kaymakamlık olarak ne zaman belediyeden eldiven ve maske başta olmak üzere talebimiz olsa anında karşılandı. Belediye maskeyi şimdi kendisi dikmeye başladı. Başkan Akcan’ın nezdinde tüm belediye ekibini kutluyorum. Koronayla mücadelede Çal Belediyesi ekibi büyük bir mücadele örneği gösterip, tüm kamu kurumlarına da önemli katkılar da bulundu” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi