15 Mayıs 1919 tarihinde yunan kuvvetleri İzmir rıhtımına çıkartma yaptılar. Bu işgal çıkartması İzmir’de yaşayan rumlar tarafından büyük bir sevinçle karşılanmış hatta rumlar sokaklarda işgali destekleyen sloganlar atma ve alkış tutma gafletine düşmüşlerdir. Asil Türk Milleti ise işgalin ilk gününden itibaren soysuz yunanın ordusuna ve hain rumun çetelerine karşı mücadele etmiştir.
Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 30 Ağustos 1922’de verdiği ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!’ emri zaten yunanlıların akıbetini belirlemiştir. Şanlı Türk Ordusu 9 Eylül 1922 tarihinde Büyük Taaruz’u başarıya ulaştırmak üzere İzmir’e girmiş ve İzmir’i yunan zulmünden kurtarmıştır. Türk Milleti Kurtuluş Savaşı’nın her aşamasında büyük bir inanmışlıkla istiklal sevdasını savunmuştur.
Megali İdea hülyasıyla emperyalist devletlerin maşalığını yapan Yunanistan halen rahat durmamaktadır. Adalar konusunda küstahlığını sürdürerek Türk Milleti’ni tahrik etmektedir.
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ 12 Ada konusunda herhangi bir ihmalin milli ruha aykırı olduğunu vurgulayarak Ülkücü gençliğe önemli bir görev verdi. Bu görev 9 Eylül 2020 tarihinde İzmir’de ‘İstiklal için kararlılık’ yürüyüşünün düzenlenmesiydi.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit YILDIRIM’ın yolbaşçılığında ciddi bir düzen ve disiplin içerisinde bu yürüyüş gerçekleştirildi. 12 Adayı temsilen 12 grup oluşturuldu. Her grupta 81 ili temsilen 81 genç vardı. Gruplar yan yana ve art arda sıralanarak, Atatürk’ün doğum yılı 1881’e gönderme yapıldı.
Çivril Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak biz de bu yürüyüşe katıldık. İl başkanımız sayın Murat AYDINLI’nın liderliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan yürüyüşü yunanlıların denize döküldüğü Gündoğdu Meydanı’nda tamamladık.
Manevi anlamı çok yüksek olan bu yürüyüş, Türk gençliğinin milli konularda ki hassasiyetini ve dik duruşunu ortaya koymuştur.
Kimse sanmasın ki bizler İzmir’in dağlarında açan çiçeklerle seviyor sevmiyor oynuyoruz. O çiçekleri yeşerten aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkarak mücadelemizi sürdürüyoruz.
12.09.2020
ALİ TÜRK