Virüsle yaşamaya çok çabuk alışmış olan Çivril’de özellikle maske takma ve sosyal mesafeyi koruma kurallarına uyulmadığına dikkatleri çeken vatandaşlar, “Bu işin şakası yok. Virüsle yaşamaya hemen alıştık ne maske takıyoruz ne sosyal mesafe kuralına uyuyoruz. Sanki bize bulaşmayacakmış gibi yaşıyoruz ama hastaneler böyle düşünenlerle dolu. Kimse Çivril’de kaç tane vaka var açıklamasa da söylentilere göre sayı küçümsenemeyecek kadar çok fazla. Evde kalamıyorsak dışarıda tedbiri elden bırakmamak lazım.”ifadelerini kullandı.
YENİ TEDBİRLER ALINDI
Tüm dünyayı saran Covid-19 virüsle mücadele kapsamında yeni önlemler getirildi.
EV HARİÇ HER YERDE MASKE TAKMAK ZORUNLU
Ülke genelinde (meskenler hariç olmak üzere) tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) vatandaşlarımıza istisnasız maske takma zorunluluğu getirildi.
MÜZİK YAYINI YASAK
Restoran, kafe vb. tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00’ten sonra müzik yayınına (canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü yayın dahil) hiçbir şartta izin verilmeyecek.
DENETİMLER ARTIRILACAK
Vatandaşların toplu olarak bulunduğu/bulunabileceği yerler (pazaryerleri vb.) ile kafe, restoran vb. yeme içme ve eğlence mekanlarında denetimler artırılacak.
Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere riayet etmeyen gerçek ve tüzel kişilere (işletmeler vb.) idari para cezası uygulanacak.

Editör: Haber Merkezi