Hanımlar, belinizi, iç bacağınızı veya basenlerinizi inceltmeniz için yağ yakmalısınız. Bölgesel yağ yakımı mümkün değildir. Yüzlerce mekik çekmek, saatlerce belimizi çevirmek belimizdeki yağları yakmayacaktır. Aynı şekilde iç bacak ve basen egzersizleri de basenlerinizi inceltmeyecektir. Yağ yakmak kalori açığı oluşturarak olur. Yani yaktığımız kaloriden az kalori almamız lazım. Bunun yanında

vücudumuzdaki bazı kasları geliştirerek kıvrımlarınızı arttırabilirsiniz. Örneğin bu şekilde belinizin daha ince gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Vücut Sıkılaştırmak için En İyi Egzersizler

Belinizi inceltmeniz için yağ yakmanız gerektiğini söylemiştik. Fakat bölgesel yağ yakılamayacağını da söyledik. Dolayısıyla yaptığımız hareketler belinizi doğrudan inceltmeyecektir. Yine de bazı kaslarınızı geliştirerek belinizin ince gözükmesini sağlayabilirsiniz. Bununla beraber merkez kaslarımızın güçlü ve sıkı olmasını sağlayacak hareketlerle daha estetik görünen bir bel bölgesine sahip olabilirsiniz.

1-) Squat

Squat kalça ve bacak kaslarınızı çok iyi geliştirecek bir harekettir. Bu kasları geliştirerek kıvrımlarınızı arttırabilirsiniz. Bu şekilde de belinizin daha ince bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Bulgarian split squat ve goblet squat kadınlar için daha çok işe yarayan varyasyonlar olabilir. Bu versiyonlarda istenilen kalça kasları daha çok çalışacaktır.

2-) Hip thrust

Hip thrust hareketi direkt olarak kalçanızı kullanmanızı sağlar. Ağırlık arttırıp güçlenmek kolaydır. Bu şekilde kalçanızı verimli bir şekilde geliştirecektir. Belinizin ince görünmesini sağlayacaktır.

3-) Barfiks veya lat pulldown

Yapabiliyorsanız barfiks çekin. Barfiks çekmekte zorlanıyorsanız lat pulldown hareketini uygulayabilirsiniz. Bu hareketler kanat kaslarınızı geliştirecek hareketlerdir. Kanat kaslarınızın gelişmesi belinizin ince gözükmesinde oldukça etkilidir. Aynı zamanda güçlü kanat kasları ileri yaşlarda kadınların şikayet ettiği koltuk altındaki sarkmaları da önlemede yardımcı olacaktır.

4-) Stomach vacuum

Stomach vacuum egzersizi transverse abdominis kaslarını çalıştırır. Bu kaslar karın kaslarımızın arkasında bulunur. Merkez bölgemizi sararlar. Bu kasları çalıştırmak karın bölgenizdeki kontrolünüzü arttırır. Karnınızı daha sıkı ve güçlü yapar. Bu harekette daha sıkı ve estetik bir bel bölgesine sahip olmanızı sağlayacaktır.

Spor Yapmadan İnce ve Sıkı Bir Fiziğe Sahip Olabilir Miyim?

Kadınlardan bu soru bize çok geliyor. Aslında bunun sebebi gördükleri dopingli sporcular, yanlış medya algısı kadınları ağırlık kaldırmaya düşman hale getiriyor. Fakat ince ve sıkı bir manken fiziği sadece diyetle olmaz. İstikrarlı bir şekilde spor yapmanız ve fiziğinizi geliştirmeniz lazım. Spor yapmadan ince olabilirsiniz ama bu tek başına sıkı ve estetik bir fizik oluşturmanızı sağlamaz. Bir diğer yöntem de estetik ameliyat. Bunu da uygulayan çok sosyal medya ünlüsü mevcut. Bu durumda kadınların doğal fizik algısını yanıltıyor. Aynı zamanda estetik ameliyat ile elde edilen bir fizik doğal olarak elde edilmiş sıkı, güçlü bir fizik gibi uzun vadeli olmayacaktır. Çünkü spor yapmak, ağırlık çalışmak, güçlenip sıkılaşmak aynı zamanda sizin sağlığınızı da geliştirecektir. Tabii ki de bu noktada tercih sizin. Yapabileceğimiz değişikliklere gerçekçi bakalım.