Sağlık hizmetlerine erişim zor olabilir.
Koronavirüs yaygınlaşırsa, sağlık sistemi başa çıkmak için bir süre mücadele edecek. COVID-19′ a yakalanan kişilerin yüzde 20’sinin iki hafta veya daha uzun süre hastanede tedavi görmesi gereklidir. Hastaneler, koronavirüs hastaları tarafından dolmuş olabilir. Bu da bebeğiniz herhangi bir nedenle hastalanırsa sağlık hizmetlerine erişmeyi zorlaştırabilir.
Bunu kabul eden Avustralya hükümeti yakın zamanda, bir doktora veya hemşireye şahsen değil telefon veya video görüşmesi yoluyla danışma konusunda yeni-doğan ebeveynleri için özel hükümler açıkladı. Bebeğinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz şeyler var. Onları koruyarak, ciddi hastalıklara karşı daha savunmasız olabilecek insanları da koronavirüsten koruyabilirsiniz.
Hijyen
Yapabileceğiniz ilk şey, kendinizde hijyen kurallarını iyi uygulamaktır. Bu, sık sık ellerinizi yıkamak, olabildiğince başka insanlarla yakın temastan kaçınmak, dirseğinizin içine öksürmek veya hapşırmak ve gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçınmaktır. Bebekler ellerini sürekli ağzına soktuğundan, sık sık yüzlerini ve ellerini yıkamak ve dokunabilecekleri yüzeyleri ve nesneleri temizlemek onları herhangi bir enfeksiyondan korumaya yardımcı olacaktır.
Ya gündüz bakımevi?
Gündüz bakım evine bırakılan bebeklerin daha sık hastalanması çoğu ebeveyn için sürpriz olmayacaktır. Çünkü bebekler ve küçük çocuklar gelişmemiş bir bağışıklık sistemine sahiptir, birbirleriyle çok yakın temas halindedir. Ağız ve aynı oyuncaklara dokunma yoluyla tükürük bulaştırabilirler. Yani, eğer yapabilirseniz, bebeğinizi gündüz bakımevinden uzak tutun.
Aşıların güncel olduğundan emin olun.
Rutin aşılama, bebekleri ve çocukları hastalıktan korumanın en güvenli ve en etkili yoludur.Bu nedenle, çocuğunuzun aşılarını güncel tutun. Böylece onun medikal bakım gerektiren durumlara yakalanma ihtimalini en aza indirmiş olursunuz.
Emziriyorsanız
Anne sütü, enfeksiyonu önlemek ve savaşmak için birçok bileşen içerir.Bebeklerin altı aylık yaşa kadar sadece anne sütü ile beslenmesi önerilir. İkinci yaşına kadar diğer gıdaları vermekle birlikte sütle beslemeye devam edilmelidir.
Bebeğiniz altı aydan küçükse ve emziriyorsanız, sadece anne sütü sunmak onları çeşitli enfeksiyonlardan korur ve tıbbi tedavi veya bakım gereksinimlerini azaltır. Hala süt emmekte olan bebeğiniz veya çocuğunuz varsa, emzirmeyi sürdürmek onları koronavirüs pandemisi geçene kadar diğer hastalıklardan korumaya yardımcı olacaktır.
Mama kullanıyorsanız
Bebek maması hazırlarken yanlışlıkla mikropları şişelere koymak kolaydır. Bu nedenle, tıbbi hizmetlere erişmek zor olabileceğinden, önlemek için ekstra özen göstermeye değer. Biberon hazırlama konusunda çok dikkatli olun. Bu, ellerinizi daima sabunla iyice yıkamak, şişeleri iyice yıkamak, her kullanımdan sonra sterilize etmek ve sıcak suyla mamayı hazırlamak anlamına gelir.Şişeyi buzdolabında soğutmayı ve bebeğinize vermeden önce çok sıcak olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.
Bebek bezleri gibi sarf malzemeleri satın alın
Birçok kişi hastalanırsa tedarik zinciri bozulabilir.Ve evde kendinizi izole etmeniz gerekirse alışveriş yapamayabilirsiniz. Bu olasılığa karşı hazırlıklı olmak için evde iki ila üç hafta yetecek kadar malzemeniz olması önerilir. Bu süre boyunca bebek bezlerini stoklamayı veya yıkanabilir bebek bezlerini el altında tutmayı gerektirir. Mama ile besliyorsanız, üç hafta için yeterli bebek maması satın alın, ancak son kullanma tarihlerini kontrol edin.
Anneler, bebeklerinden daha fazla koronavirüse yakalanma riski altındadır.
Emziriyorsanız ve enfekte olduysanız, emzirmeye devam etmeniz öneriliyor. Nedeni virüsün anne sütünde bulunmamış olması. Bebeğinizle birlikteyken (beslenme dahil) maske takmak, bebeğinizle temas etmeden önce ve sonra ellerinizi yıkamak, yüzeyleri ve herhangi bir besleme ekipmanını temizlemek ve dezenfekte etmek bebeğinizin virüsü sizden almasını önlemeye yardımcı olacaktır. Hastaneye yatırılır veya bebeğinizden ayrılırsanız, onun için anne sütü sağabilirsiniz.
Büyükanne ve büyükbabaları güvende tutun.
Siz veya eşiniz hastalanırsa, bir başkasının bebeğe veya diğer çocuklara bakım yapması gerekebilir. Bebekler koronavirüs ile enfekte olup, semptom göstermeyebilirler. Böylece enfeksiyonu onlara bakan insanlara kolayca yayabilirler.
Birçok ebeveyn, büyükanne ve büyükbabayı çocuk bakımı konusunda yardıma çağırır. Ne yazık ki, 60 yaşın üzerindeki insanlarda ciddi şekilde hastalanma veya koronavirüsten ölme olasılığı çok yüksektir. Beklemeye aldığınız bakıcılarınız 60 yaşın üzerindeyse, şimdi alternatif çocuk bakımı düşünme zamanı. Kaynak: beyinsizler.net