Biz kimsenin gözünü bağlamış değiliz. Buradaki bütün giderlerin açıklamasını kalem kalem yazılı olarak sunabiliriz. Geçmiş yılın bütçesi 58 milyon 300 Bin. Bu yıl ki bütçemiz biraz daha düşük 55 Milyon 100 Bin liradır. Burada gizli kapaklı bir şey yapılmış değil. bütçe aktarımı da hazırlanması da siz değerli meclis üyelerinin oyları ile gerçekleşen bir durumdur.”dedi.

VURAL, “HERKESİN İŞİ GÜCÜ VAR”

Başkan Vural’ın sorulan sorulara açıklamalar getirmesinin ardından CHP Meclis Üyesi Nuran Şafak söz istedi.

Bunun üzerine Başkan Vural,Grup başkan vekilinin ve plan bütçe komisyonunda bulunan meclis üyelerinin konuştuğunu ifade ederek şunları söyledi; ” Grup Başkanvekiliniz söz aldı, Plan bütçe komisyonundaki arkadaşlar söz aldı. Burada yedi kişi her biriniz söz alırsa 70 dakika yapar. Bir gündem maddesini 70 dakika görüşürseniz buradaki diğer arkadaşların hakkına tecavüz ediyorsunuz. Süre koyunca da laf ediyorsunuz. Özetleyin, derleyin toparlayın burada grup başkan vekilinize verin. Anlatsın ne anlatacaksa” şeklinde konuştu.

CHP Meclis üyesi Semih Dere’nin “Elbette biz de biliyoruz grup başkan vekilimize verebileceğimizi. Ama her birimizin farklı alanlarda farklı uzmanlıkları var. Her birimizin söylemek istediği söz var. Ha siz diyorsunuz ki bu kadar uzatmayalım bütçeyi oylayalım. Buyurun oylayalım hiç problem değil.” demesi üzerine Başkan Vural şunları kaydetti;

“Buradaki arkadaşların hakkı var. Herkesin işi gücü var. Bu işi uzatmanın anlamı yok. Grup Başkanvekilinizin söylediğinden başka bir şey söyleyecekseniz buyurun 2 dakikada meramınızı anlatın.”

Editör: Haber Merkezi