Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 22 Mart 1993’te ilan edilen Dünya Su Günü’nü kutlayan Başkan Osman Zolan, insanlığın ve hayatın en temel değeri olan suya sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Osman Zolan mesajında şunları kaydetti: “Bugün bize ve tüm insanlığa düşen en temel görev; iklim değişiklikleri başta olmak üzere diğer tüm olumsuzluklara karşı suyumuzu korumak ve bu nimeti en verimli ve tasarruflu bir şekilde kullanmaktır. Çünkü su hayattır. Susuz bir hayatın düşünülmesi de mümkün değildir.”

Su kaynaklarını korumak için Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğünün kurulduğu ilk günden beri pek çok önemli projeyi hayata geçirdiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, şöyle devam etti: “Şehrimizin büyükşehir olmasından itibaren bugüne kadar 5.750 km içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşedik. Şehrimizin büyük bir bölümünün alt yapısını baştan aşağı değiştirerek Türkiye’nin en temiz içme suyunu halkımıza sunduk. İşte Türkiye’nin en temiz suyunu tüketen bir şehir olarak bu güzel mirasımızı gelecek nesillere bırakmak zorundayız.”

Dev alt yapı yatırımlarının yanında Denizli’nin dört bir köşesinde hayata geçirdikleri arıtma tesisleriyle atık suları arıtmadan doğaya bırakmadıklarına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, “Suyun korunması ve tasarruflu kullanılması, dolayısıyla doğanın nimetlerinin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması konusunda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu vesilelerle 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutluyor bugünü tüm dünyanın suyu bilinçli, verimli ve tasarruflu kullanmasına vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi