Tüm Türkiye’de hayvanseverler il ve ilçelerdeki belediye başkan adayları ile bir sözleşme imzalıyor.
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED )’nun yurt çapında başlattığı OYLARIMIZ HAYVANLAR İÇİN kampanyası başlattı.
Başlatılan kampanya kapsamında il ve ilçelerde bulunan belediye başkan adayları ile 9 maddeden oluşan ve tamamen hayvanları korumaya yönelik bir sözleşme imzalatılıyor.
Çivril belediye başkan adaylarından Millet İttifakı belediye başkan adayı Ömer Köseoğlu, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Niyazi Vural ve Bağımsız Belediye Başkan adayı Ergun Çiftçi kampanyaya destek olarak sözleşmeyi imzalayan belediye başkan adayları arasında yer aldı.

BAŞKAN ADAYLARI SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

Çivril’de sayıları yüzün üzerinde bulunan hayvanseverler hangi partiden aday olursa olsun sözleşmeyi imzalamayan adaya oy vermeyeceklerini belirterek adaylardan sözleşmeyi imzalamaları istendi.
Hayavanseverler tarafından hazırlanan 9 maddelik sözleşmenin imzalanarak belediye başkanı seçildiği takdirde uygulanmasını istenerek şunlar söylendi;

BAŞKAN ADAYLARI SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

“Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu’nun yurt çapında başlattığı OYLARIMIZ HAYVANLAR İÇİN kampanyasına destek vermenizi ve başkan seçilmeniz durumunda, “Yoğun KISIRLAŞTIRMA Yaptıracağıma ve TBMM’de Kabul Edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nu UYGULAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM” yazısını İMZALAMANIZI, şehrimizdeki binlerce yüreği merhamet dolu hayvansever adına talep ediyoruz.
SAHİPSİZ HAYVANLAR için tamamen yasa gereği olan belediye hizmetlerinin en doğru şekilde verilmesi, işkence ve şiddete karşı korunmaları, TBMM de kabul edilerek 2004 yılında yasalaşan Hayvanları Koruma Kanunu’nun ana hükmü olan KISIRLAŞTIRILARAK sayılarının kontrol altında tutulması ve bir MERHAMET dini olan YÜCE DİNİMİZ İSLAM’ın da hayvanların korunmasına yönelik kıyamete kadar geçerli hükümleri çerçevesinde taleplerimizi bilgilerinize sunuyoruz.”
H:Mehtap Kayaoğlu

Editör: Haber Merkezi