Ancak plan umdukları gibi işlemedi. Çinli prens bardaktan boşanırcasına yağan yağmur yüzünden saraydan çıkmadı. Şafak vakti Kürşad ve arkadaşları saraya mecburi bir baskın yaptılar.
Sonuç itibarıyla Kürşad ile silah arkadaşları Vey Irmağı’nın kenarında kahramanca can verdiler. İsyanın sabahında olmasa da bu isyandan 53 yıl sonra 2. Göktürk Devlet’i kuruldu. Çünkü Kürşad yıllarca uyutulan esir Türkler’in gaflet uykularına son verdi.
Mübariz İbrahimov ise daha 22 yaşındaydı. Karabağ sınırında askerlik görevini yürütüyordu. Mesleğe başladıktan kısa bir süre sonra görev yerini gönüllü olarak seçmişti.
19 Haziran 2010 gecesinde ermeni karakoluna baskına giderken kimseye haber vermedi. Bir mektup bıraktı sadece. 1 km mayın döşeli sınırı geçerek karakola ulaştı.
Yanında götürdüğü cephanesi bittiğinde ermenilerin silahlarını yine onlara karşı kullanarak çatıştı.
Şehit edildiğinde sabah olmak üzereydi. Rakamlar muhtelif olsa da Şehit olmadan önce en az 45 ermeni askerini telef etti.
ermeniler Mübariz İbrahimov’un naaşını 2 ay sonra elleri bağlı bir şekilde teslim ettiler. Herhalde dirilip köklerini kazımasından korktular.
‘Azerbaycan Milli Kahramanı’ ünvanı alan Mübariz’in inanmışlığı, mücadelesi, Göktürk prensi Kürşad ve yiğitleri ile bağdaştırılabilir. Hepsi acı ölüm tasından içerek büyük bir cesaret göstermişlerdir…
Türk yurdu için bedenlerini yurdunun topraklarına emanet eden bütün Şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Umuyoruz ki ermeni köpekleri tarafından işgal edilen Karabağ azatlığına kavuşarak Türk’e yurt olacaktır.

“Kür Şad ölmüş, fakat attan düşmemişti.
Ölmüş, fakat yenilmemişti… ”
Hüseyin Nihal ATSIZ’ın ‘Bozkurtların Ölümü’ romanından…