Yaklaşık 8 ay önce 128 yıllık asırlık kantarın hurdaya çıktığını, vatandaşların ise binalarla birlikte içinde tarih barındıran malzemelerin de korunmasını istediğini yazmıştık. Haberimiz üzerine korunuyor denilerek üzeri örtülen kantarın bu gün baktığımız da ise kırılmış olduğunu gördük.
O gün yazmış olduğumuz haber bu gün de geçerliliğini korurken yeniden, tarihin yok edilmesi değil korunması yönünde istekleri tekrarlıyoruz.

ASIRLIK KANTARI KORUYUN DEDİK KIRDILAR
SEKİZ AY ÖNCE
İngilizler tarafından yapılan istasyon binasında yıllarca hizmet veren tarihi demir kantar restorasyonla birlikte kaderine terk edildi.
Sütlaç Çivril tren hattının Çivril istasyonun binasında bulunan ve yıllarca kullanılan dökme demir tarihi kantar yenileme çalışmalarının başlamasıyla bina dışına çıkartıldı. İngiliz yapımı olduğu anlaşılan kantarın binada çalışma yapan işçiler tarafından dışarıya çıkarıldığı tahmin ediliyor. Yağışlı havaların başlamasıyla kantarın zarar göreceğini iddia eden bazı vatandaşlar “Bina koruma altında ise bina yapılırken içindeki tarihi eşyalarda koruma altına alınmalı.” diyerek tepki gösterdiler.
1892 yılında İngilizler tarafından yapılan ve kullanıma açılan tren istasyonunda 2018 yılında Millet Bahçesine dönüştürülmek için çalışma başlatıldı. GEKA, Denizli valiliği ve Çivril Belediyesi tarafından koordine edilen dönüşüm ve restorasyon çalışmaları kapsamında alanda bulunan tarihi istasyon ve bekleme binaları ile lojmanlarda tadilat çalışmaları devam ediyor.

ASIRLIK KANTARI KORUYUN DEDİK KIRDILAR 8 AY ÖNCE ASIRLIK KANTARI KORUYUN DEDİK KIRDILAR 8 AY SONRA
Editör: Haber Merkezi