Yeşili sev doğayı koru diye okullarda ders gören öğrenciler büyüklerinden bunun tam tersini görüyor.

Her yeni gelen siyasi sanki geçmişin izlerini silmek için hırsını ağaçlardan çıkarıyor. Her seçilen belediye başkanı görev yaptığı dönemde Çivril’e kendisinden bir parça katmak, bir iz bırakmak istercesine çalışıyor.

Çivril’in eski belediye başkanlarından rahmetli Ahmet Ateş Çivril’e Ahmetçik mesireliğini kazandırdı ve Çivril’in vazgeçilmez bir yeri haline geldi.

Çivril’in Eski Belediye Başkanlarından Hakkı Aslan halk arasında Hakkıcık denilen Bayrak Tepeyi Çivril’e kazandırdı ve yazın sıcağından bunalan Çivril halkı nefes almak için oraya koşuyor.

Çivril’in kalbini oluşturan 23 Nisan ve Cumhuriyet parklarına ise her belediye başkanı kendinden küçük ya da büyük bir şeyler katma yoluna gitti.

Son dönemlerin siyasilerinde nedense yapılana bir öfke, kin, nefret kusarcasına yenisini yapmak yerine yapılmış olandan geçmişin izlerini silme yoluna gittikleri gözlemleniyor.

Eski başkan Gürcan Güven bir dönem önceki belediye başkanı Hakkı Aslan’ın yokluk içinde para harcamadan eldeki imkânları kullanarak yaptığı Bayrak Tepeyi Denizli Büyükşehir Belediyesine devretti. Büyük şehir ilk olarak yetişmiş ve gölge vermeye başlamış olan mis gibi kokan yüzlerce ıhlamur ağacını söktü. Arkasından toprağı uygun değil, kuruyordu gibi bir sürü nedenler sıralandı. Ve yine Hakkı Aslan Başkanın yapmış olduğu banyo fayansı diye alay edilen Çivril merkez parklar düzenlensin diye büyükşehre verildi. Fayanslar söküldü, ağaçlar da söküldü. Yetmedi kökleri kaldırımları bozuyor, asfalta zarar veriyor denilerek Haydan yolu yani Ahmetçik parkı yolu üzerinde yeşil Çivril adına yakışır yem yeşil ağaçlar söküldü ve yerlerine süslü püslü dekoratif ağaççıklar dikildi. Başkan eskinin izlerini silip kendinden bir şeyler kattı. İyi oldu mu? Göreceli bir kavram. Kimine göre süper oldu kimilerine göre berbat oldu.

Şimdi ise akıllara yeni belediye Başkanı Av. Niyazi Vural eski belediye başkanı Dr. Gürcan Güvenin izlerini silmeye mi çalışacak sorusu geliyor.

Neden mi?

O kadar ağaç sökülerek yerine dikilen dekoratif ağaççıklar kuruyor. Niyazi Başkan da Gürcan Başkanın izlerini silmek için hırsını ağaçlardan çıkaracak?

İyi de bu siyasi kavgada ağaçların suçu ne?

Editör: Haber Merkezi