Evlerde en çok çileyi ise kadınlar çekiyor. Sular olmadığı için ne çamaşır makinesi çalışıyor ne de bulaşık makinesi. Gündüz tarlada çalışan kadınlar akşamları da kazanda taşıma su ile çamaşır, bulaşık yıkamaya çalışıyor.

HAYVANLARIN DENGESİ BOZULDU

Ahırda bulunan ineklerin dengesinin bozulduğunu kaydeden Mahalleli ahırlarda her ineğin önünde özel su kapları olduğunu belirterek, “İnekler direk çeşmelerden gelen suyu içmeye alışık. Şimdi su olmayınca kovayla önlerine koyuyoruz ama bazı inekler titiz ve kovadan su içmiyor. Çok susuz kalınca mecburen içmek zorunda kalıyor. Susuzluk ineklerin bile dengesini bozdu.” Dedi.

ÇİVRİL’DEN SU TAŞIYORLAR

Su ihtiyaçlarını Çivril’den tankerlerle karşıladıklarını belirten mahalleli, “bidonlarla içme suyu, tankerle de çamaşır, bulaşık ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarımız için Çivril’den su taşıyoruz. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi şofben hiç birisini kullanamıyoruz. Hiç hijyenik değil durumumuz.” İfadelerini kullandı.

EREN ANLATTI ZOLAN YETİŞTİ

Karabedirler Mahallesinin yaşadığı su çilesini İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Koray Eren telefon açarak Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a anlattı. Durumu öğrenmesinin ardından harekete geçen Başkan Zolan DESKİ’ye verdiği talimatla su arama çalışmalarına hız verdi. DESKİ yaptığı sondaj ile yeni su kaynakları buldu. Bulunan su kaynağı ile Karabedirler Mahallesinin yaşadığı su sorunu da kalıcı olarak çözülmüş olacak.

6 yılda yaklaşık 200 adet sondaj kuyusu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, son yıllarda kuraklıktan kaynaklı su debilerinde yaşanan azalmaya dikkati çekerek, vatandaşları susuz bırakmamak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Denizli’nin 2014 yılında büyükşehir statüsünü kazanmasıyla birlikte kurdukları Büyükşehir DESKİ’nin 6 yılda yaklaşık 200 sondaj kuyusu açtığını anlatan Başkan Osman Zolan, bunun yanında 6 yılda 6 bin kilometre de içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşediklerini belirtti. Geçmişte içme suyu hatlarında yaşanan yüzde 60 kayıp kaçak su oranının önüne altyapı yatırımlarıyla geçtiklerini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Eğer biz altyapı yatırımlarını şehrimize kazandırmamış olsaydık bugün şehre bir gün su verip bir gün su veremezdik. Çok şükür şehrimizin dört bir tarafında birçok alt yapı sorununu çözdük, çözmeye de devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza sabrından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

2 AYDIR SULAR AKMIYOR

Editör: Haber Merkezi